REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio verslininkai, per Europos vyrų krepšinio čempionatą laukę didelio užsienio ir vietos svečių antplūdžio, prisipažįsta kol kas tejaučiantys prekybos pagyvėjimą. Ir tikisi, jog bent šį savaitgalį, per miesto dienas, situacija kiek pasikeis.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio verslininkai, per Europos vyrų krepšinio čempionatą laukę didelio užsienio ir vietos svečių antplūdžio, prisipažįsta kol kas tejaučiantys prekybos pagyvėjimą. Ir tikisi, jog bent šį savaitgalį, per miesto dienas, situacija kiek pasikeis.

REKLAMA

Aistruoliai autobusais nevažinėja

Miesto Savivaldybėje ne kartą vyko pasitarimai dėl maršrutinių autobusų eismo organizavimo čempionato dienomis. Ruoštasi didžiuliam keleiviui srautui, tačiau paaiškėjo, kad veltui – papildomais autobusais paprasčiausiai nėra ką vežti.

Panevėžio autobusų parko generalinis direktorius Rimantas Petukauskas pasakojo, kad po pirmųjų lietuvių rungtynių su britais buvo paruošta dešimt didelių autobusų, galinčių vežti daugiau kaip tūkstantį keleivių.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jais trečiadienio naktį važiavo tik apie tris dešimtis žmonių. Kitą vakarą, po lietuvių ir lenkų rungtynių, 11-ojo ir 3-iojo maršrutų autobusais iš viso tevažiavo apie 60 keleivių. Tad praėjusį vakarą į Panevėžio gatves planuota išsiųsti tik keturis papildomus autobusus.

„Su sirgaliais nuliniai lūkesčiai... Verslo iš keleivių vežimo neturėsime – tai daugiau bus socialinė funkcija, kad žmonės turėtų kuo grįžti“, – nebesitiki didelio sirgalių antplūdžio Autobusų parko vadovas.

„Bet geriau daugiau tuščių, nei kad paskui jų trūktų“, – nenusimena dėl tokios situacijos R. Petukauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį savaitgalį dėl miesto gimtadienio renginių kai kurių maršrutų autobusai kursuos ilgiau – iki vidurnakčio, o sekmadienį – iki 22 valandos. Numatyta ir kokiu intervalu bus važiuojama.

R. Petukausko manymu, vežėjų lūkesčiai neišsipildė dėl to, jog į rungtynes daug žmonių iš kitų miestų atvyko nuosavais automobiliais.

Be to, tikėtasi, kad sirgalių zonoje prie miesto arenos kas vakarą pramogauti rinksis daugiau žmonių, tačiau tam greičiausiai sutrukdė lyg tyčia atvėsęs oras. Be to, ir miestas nėra didelis, tad ketvirtį valandos paėjėti daugeliui ne problema. Tuo labiau kad arena pastatyta geroje vietoje – dideliame mikrorajone. „Sirgaliams važiuoti nėra kur“, – mano R. Petukauskas.

REKLAMA

Palapinių miestelis Stetiškiuose taip pat nepateisino vežėjų vilčių. Su organizatoriais buvo sutarta paleisti tris autobusus per dieną, bet, parko vadovo žiniomis, vieną dieną autobusai nuvežė į miestą šešis keleivius, o parvežė keturis. Tad tikisi šiek tiek atsigriebti šį savaitgalį, kai mieste vyks gimtadienio renginiai.

Cepelinų užtenka visiems

Miesto centre esančios kavinės „Kafenhaus“ vadovė Birutė Sargūnienė pastebi, kad sulaukiama šiek tiek daugiau žmonių nei įprastai, tačiau antplūdžio nėra. Iki pirmos nakties dirbanti kavinė kol kas sako išsitenkanti darbo valandose – ilgiau dirbti neprireikė.

REKLAMA

Į pačiame miesto centre veikiančią kavinę, kaip paprastai, ateina nuolatiniai klientai. Tiesa, atsiveda ir savo svečius.

Turėta ir užsieniečių sirgalių – anglų, turkų, ispanų.

B. Sargūnienė sako su darbuotojais pastebėjusi, jog užsieniečiai dažniausiai užsisakinėja firminį patiekalą iš paukštienos.

Tačiau nuotykiams nusiteikę anglai ragavo ir cepelinų. Suvalgė visą porciją, tačiau, anot kavinės direktorės, pripažino, kad tai sunkus maistas.

Labai džiaugtasi ir sprendimu siūlyti ajurvedinius patiekalus, nes du svečiai iš Turkijos buvo veganai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B. Sargūnienė pasakojo, kad kavinė sumažino valgiaraštį ir tokiu sprendimu labai džiaugėsi – buvo mažiau apkrauta virtuvė, kai užvakar sulaukta ne tik sirgalių, bet ir švenčiančiųjų Rugsėjo 1-ąją. Ji manė, kad ir penktadienio vakaras bus sunkus – nemažai sirgalių užsisakinėjo vietas, tad tikėtasi, jog savaitgalį bus daugiau žmonių ir dėl miesto šventės.

Tiki, kad darbo dar bus

Taksi bendrovės „Meida“ savininkas Jonas Muraška prisipažįsta irgi kol kas nepastebintis išaugusio keleivių srauto – po rungtynių taksi paslaugų reikalaujama ne ką daugiau nei įprastomis dienomis. Kodėl taip yra, verslininkas sako nenumanantis – galbūt todėl, kad neatvyko tiek sirgalių, kiek tikėtasi.

REKLAMA

„Po rungtynių didelio klientų srauto nesulaukiame. Gal po finalo būtų daugiau, tačiau finalas vyks ne mūsų mieste“, – apgailestavo J. Muraška.

Ir taksi paslaugas teikiančios bendrovės savininko manymu, Panevėžys nėra toks didelis miestas – galima ir pėsčiomis pasivaikščioti, o ateinančiomis dienomis prognozuojamas neblogas oras. Vis dėlto J. Muraška neabejoja, kad savaitgalį taksistai darbo turės – juk prasidėjo miesto gimtadienio šventė, truksianti keletą dienų.

D. Savickienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų