REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išsivysčiusios pasaulio ekonomikos įstrigo lėto atsigavimo periode. Ekonomistas Nourielis Roubini mano, kad joms pagreitį suteiktų laisvesnis taupymo režimas ir didesnės fiskalinės paskatos.

REKLAMA
REKLAMA

,,Esame prastesnėje padėtyje nei buvome 2008 metais. Šiuo metu mus supa griežtos taupymo priemonės ir atsargūs bankai”, - interviu CNBC teigė jis.

REKLAMA

Ekonomistas įsitikinęs, kad antros recesijos tikimybė – 60 procentų. Anot jo, reikia būti dideliu optimistu, kad žvelgiant į pastaruosius ekonominius duomenis, būtų galima manyti, jog išsivysčiusios ekonomikos gali išvengti recesijos.

,,Neseniai pasirodę statistiniai duomenys yra liepos mėnesio, tuo tarpu nuotaikos rinkoje yra nukreiptos į ateitį – visa tai juda bloga linkme”, - pridėjo N. Roubini.

Krizės pranašas mano, kad trečias kiekybinio lengvinimo (angl. Quantitative easing) etapas Amerikai gali neatnešti laukiamo ilgalaikio poveikio, bet to, tiek Europai, tiek JAV prireiks papildomų fiskalinių paskatų.

Kalbėdamas apie situaciją euro zonoje, ekonomistas teigė, kad jos narės turėtų siekti sumažinti euro vertę. Mat dabartinė euro kaina neramina ekonomistus dėl savo galimo poveikio regiono eksporto sektoriui. Taip pat jis pažymėjo, kad Didžioji Britanija yra ant dvigubo nuosmukio slenksčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų