REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penktadienį prasidėjo „Sostinės dienos 2011“. Nors jo dalis, pavadinta „Dūzgiančiu prospektu“ turėjo būti atidarytas tik 17 valandą, jau ankščiau Gedimino prospektą užplūdo žmonės, susirinkę pasižiūrėti amatininkų ir menininkų siūlomų prekių, pasižyminčiu stebėtina auskarų gausa.

REKLAMA
REKLAMA

Šilutės rajono vaikų meno mokyklos fanfarinis orkestras „Pamarys“, turėjęs tapti pagrindine atidarymo atrakcija, pradėjo rinktis apie pusę penkių. Muzikantai atrodė ramūs, domėjosi sostinės nuomone apie būsimas Lietuvos – Turkijos krepšinio rungtynes. Galiausiai stojus į vietą Gedimino prospekto gale jiems teko žygiuojant perskirti aplinkui susirinkusių žiūrovų užtvarą. Orkestras muzikai grojant ir šiugždant merginų burbulams pajudėjo link Vinco Kudirkos aikštės. Jų nesutrikdė nei jų gretas perskrodusi nerespektabilios išvaizdos moteris su cigarete rankoje, nei ją nusivijęs vyriškis. „Pamarį“ sekė kojūkų artistai, apsirengę kaip laivai ir jų žemesni kolegos. Prie eisenos taip pat prisijungė miestų atstovai: Vilniaus meras Artūras Zuokas su lengva kuprine ir Šilutės meras Virgilijus Pozingis.

REKLAMA

Galiausiai eisena pasiekė Vinco Kudirkos aikštę, kur ant scenos jau laukė renginio vedėjai ir Lietuvos kariuomenės orkestras. Merai buvo pakviesti tarti žodį. „Vilnius gražiausias rudenį, kai visi sugrįžtame į Vilnių“, - tarė Artūras Zuokas. Vėliau buvo apsikeista dovanomis.  Šilutės meras savo kolegai iš Vilniaus įteikė Šilutės 500 metų jubiliejaus medalį ir simbolinę burę. Tokią pat burę ir knygą gavo ir Zita Kelmickaitė. A. Zuokas V. Pozingiui padovanojo legendų knygą, linkėdamas sostinę mylėti taip pat, kaip ir Šilutę.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi šiuo metu nuo krepšinio išsisukti neįmanoma, valdžios atstovai buvo pakviesti išbandyti ranką su oranžiniu kamuoliu. Visi gavo po tris bandymus: A. Zuokas ir V. Pozingis įmetė tik po vieną tašką. Garbus svečias iš užsienio ir Lietuvos kariuomenės orkestrui diriguoti turėjęs Nebraskos universiteto profesorius daktaras Džeimsas R. Sakeris į krepšį nepataikė nė karto. „Pamario“ orkestro vadovas Gražvydas Raila, tuo tarpu, buvo taiklus visus tris kartus. Tokią jo sėkmę pagerbė greitai sugrojęs kariuomenės orkestras.

Merams įteikus „Sostinės dienų“ duonos kepalus renginys prasidėjo kuo tikriausiai.

M. Klimas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų