REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje, Primjorjėje, 25–ių metų Denisas Udovenko ilgai išliks atmintyje kaip tikras herojus. Šis vyras, gelbėdamas savo žmoną, kaip tikras didvyris kovėsi su rykliu, praneša Newsru. Ryklys nukando Denisui rankas ir aštriais dantimis išdraskė kojas.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar jam prireiks itin brangių protezų, kurių kaina gali siekti dešimtis tūkstančių dolerių. Jau patyręs keletą sudėtingų operacijų, gelbėtojas pasirodė prieš kameras, kad papasakotų savo istoriją ir paprašytų pagalbos iš viso pasaulio.

REKLAMA

Ryklys programistą ir gitaristą Denisą Udovenko užpuolė vakare, kai jis su savo žmona nardė netoli jūros kranto. Netikėtai Denisas pamatė grobuonio konturus, tačiau tik spėjo sušukti žmonai: "Gelbėkis!".

"Kai aš pamačiau ryklį, jis buvo kur kas giliau už mane - apie du ar tris metrus. Man, suprantama, pradėjo smarkiau daužytis širdis, adrenalinas. Jis visa tai jautė vandenyje. Tai galėjo išprovokuoti puolimą, tačiau aš jokiais būdais jo neliečiau ir neprovokavau", – pasakojo Udovenko.

REKLAMA
REKLAMA

Stipriai įsikibęs į Denisą, ryklys mėtė vyrą iš vienos pusės į kitą, keletą kartą nutempdamas iki dugno. Kovos su rykliu pasekmės – prarasto abi rankos, sunkūs viso kūno sužalojimai ir rimta kairės kojos trauma. Pasekmės galėjo būti ir blogesnės, jei pro šalį plaukusi valtis nebūtų padėjusi Denisui išsikapstyti.

Nukentėjusiam Seule buvo atlikta sudėtinga kojų operacija. Ten pat jam gali būti atlikta ir kita operacija – rankų protezavimo. Prieš užpuolimą Denisas buvo programistas. Šiuolaikiniai, itin brangūs protezai leistų jam grįžti prie darbo ir netgi groti gitara.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šių protezų kaina yra labai didelė – dešimtys tūkstančių dolerių. Deniso giminaičiai krepėsi pagalbos į visą pasaulį. Sukurtas interneto tinklalapis, kuriame pasakojoma Deniso istorija, ir galima paaukoti pinigų.

Pastaruoju metu Primorjėje užfiksuojama vis daugiau ryklių užpuolimo atvejų. Ekspertai įspėja, kad maudytis jūroje šiame regione pavojinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų