REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suvenyrų pardavėja snūduriuoja galvą padėjusi ant prekystalio. Čia paprasta kepuraitė su „EuroBasket 2011“ logotipu kainuoja 40 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kosminėmis kainomis sirgalius pasitikę prekybininkai miega ant prekystalių, sirgaliai įžūliai blaivūs, o viešbučių svečiai džiaugiasi „tikru“ maistu. Įžymybės draugė į Šiaulius atsivežė ir globotinių iš Vokietijos.

REKLAMA

Mėgaujasi paprastu maistu

Kiekvieną rytą ir per pietus Šiauliuose, Salomėjos Nėries gatvėje, prie kavinės sustoja autobusas, iš kurio išlipa kelios dešimtys vaikų, lydimų jaunos moters, kuri prisipažino esanti Vokietijos rinktinės lyderio Dirko Nowitzkio drauge.

Pusryčiams – virti kiaušiniai, pietums – vištienos guliašas, vištienos maltinis.

Gerai rusiškai kalbanti moteris su kavinės personalu atviravo, kad jai nepatinka restoranų maistas, „prikaišiotas narcizų“. Esą patinka natūralus, paprastas maistas – bulvės, mėsa, ryžiai.

REKLAMA
REKLAMA

Izraeliečiai sugriovė mitą

„Vaivorykštės“ viešbutyje daugiausiai įsikūrė sporto žurnalistai, televizijos komentatoriai iš Izraelio, Italijos, Serbijos. Sugužėjo daug sirgalių iš Latvijos.

Viešbučio administratorės Lauros žodžiais, svečiai tik pusryčiauja ir ypatingų reikalavimų neturėjo: jogurtas, vaisiai, skrudinta duona, vaisių džemas ir pan.

Vieno restorano darbuotoja pasakojo, kad izraeliečiai sugriovė mitą, jog nevalgo kiaulienos – kirto karbonadus nesivaržydami.

Italai „kapoja“ makaronus ir sūrį

„Šiaulių“ viešbutyje įsikūrė italai, latviai, keletas izraeliečių.

„Italai kerta makaronus išsišiepę. Maistas jiems patinka, tik nepatinka pralaimėti – trečiadienį grįžo labai liūdni,“ – pasakoja viešbučio vadovė Janina Paulauskas. Italai serbams pralaimėjo 80:68.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešbutis maistą gamina ne pats – patikėjo viešojo maitinimo įmonei. Maistas – sūriai, lietuviškas jogurtas, jautiena, lietuviški vaisiai, daržovės. Anot J. Paulauskas, svečiai jokių ypatingų reikalavimų nepateikė. O latviai jau spėjo kaulus pašildyti pirtelėje.

„Tik rankšluosčius skalbiame pajuodę, bet to ir tikėjomės, – sako viešbučio vadovė. Ir pasiteiravo, – ar negirdėjote apie mus ko nors blogo?“

Pasitiko kosminėmis kainomis

Miesto kavinės į čempionatą beveik nesureagavo, kainos iš esmės nesikeitė, tačiau alų ir užkandžius prie Šiaulių arenos pardavinėjanti įmonė pergudravo pati save. Prie arenos įsikūrė ištisas palapinių, kuriose prekiaujama alumi, sidru bei užkandžiais, miestelis. Tačiau stalai – beveik tušti, nes kainomis prekybininkai pranoko net savo kolegas iš pajūrio.

REKLAMA

„Antra diena – sausa“, – kalbėjo prie alaus čiaupo stovinti barmenė. Jos žodžiais, tikėtasi, kad užplūs užsieniečiai, todėl alaus kainos čia dvigubai didesnės negu miesto kavinėse – 10 litų už pusės litro bokalą. Sidro kaina – 18 litų už pusės litro bokalą. Todėl, kaip pajuokavo vienas sporto žurnalistas, – „sirgaliai įžūliai blaivūs“. Todėl apsaugininkai ir guminėmis lazdomis ginkluoti policijos pareigūnai, kurių vos ne daugiau nei sirgalių, – nuobodžiai slankioja aplink areną.

Sirgaliai neskuba pirkti ir užkandžių. Čia paprastas sumuštinis kainuoja 10 litų.

Išnuomoja butus

Užsidirbti keliems mėnesiams į priekį per kelias čempionato dienas mėgina ir šiauliečiai, nuomojantys butus. Prie Šiaulių arenos kabo skelbimai, kuriuose siūloma apsigyventi butuose, kaimo turizmo sodybose. Savo paslaugas siūlo net Radviliškio, Akmenės rajone veikiantys viešbučiai. Tačiau paslaugų kainos – tikrai ne rajoninio viešbutuko lygio. Pavyzdžiui, nakvynė Akmenės viešbutyje, kurio net žvaigždučių skaičius nenurodytas, kainuoja 250 litų.

Dviejų kambarių butas, kuriame siūloma gyventi aštuoniese, kainuoja 80 eurų žmogui už naktį ir dar brangiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų