REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Naujų mokslo pradžią iškilmingai mini ne tik į klases po vasaros atostogų susirinkę šalies mokyklų moksleiviai, bet ir studentai, kurie šia proga organizuoja daugybę įvairių renginių. Vienas jų –

REKLAMA
REKLAMA

tradicinė Vilniaus universiteto dėstytojų ir studentų eisena nuo Seimo rūmų į universiteto centrinius rūmus Gedimino prospektu.

REKLAMA

Studentų skanduotės, šūksniai, plojimai, dainos ir net į dangų kylantys dideli muilo burbulai atkreipia praeivių dėmesį į netradicinį reginį. Kasmet šios spalvingumu ir gera nuotaika išsiskiriančios eitynės tampa ne tik studentiško gyvenimo simboliu, bet ir sutraukia nemažai smalsuolių, kurie nepralaidžia progos pamojuoti eisenos dalyviams.

Kiekvieno VU fakulteto studentai „apsiginkluoja“ jų studijuojamą sritį atspindinčia atriubutika ir su bendraminčiais triukšmingai pamini naujų mokslo metų pradžią.

REKLAMA
REKLAMA

Gražia tradicija tapo ir tai, kad kartu su studentais sostinės gatvėmis pražygiuoja ir dėstytojai, taip ir tarsi primindami, kad rugsėjo 1-oji yra ne tik besimokančiųjų, bet ir mokančių šventė.

Atžygiavę iki centrinių VU rūmų, studentai ir dėstytojai susirenka Didžiajame kieme, kur juos sveikina rektorius ir kiti akademinės bendruomenės nariai, valdžios atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų