REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei 70 naujagimių buvo užkrėsti tuberkulioze vienoje didžiausių ir moderniausių ligoninių Italijoje, pranešė vietos žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis oficialia informacija, atlikus tyrimus 79 kūdikiams, gimusiems Romos Gemellio ligoninėje, išsiaiškinta, kad jie užsikrėtę tuberkulioze. Tačiau įtakinga Italijos vartotojų teisių organizacija CODACONS teigė, kad užsikrėtusiųjų skaičius gali padvigubėti.

REKLAMA

Skandalas kilo rugpjūčio viduryje, kai buvo pranešta, kad viena ligoninės naujagimių skyriaus slaugytojų yra užsikrėtusi tuberkulioze. Visiems kūdikiams, gimusiems kovo–liepos mėnesiais, gresia pavojus užsikrėsti.

Nors Italijos sveikatos apsaugos valdžia šiuo metu neigia tuberkuliozės protrūkio pavojų ir tvirtina, kad užsikrėtę vaikai nebūtinai taps ligos nešėjais, skandalas vis dėlto didėja.

Prokurorai Romoje dėl šio įvykio pradėjo tyrimą, tačiau kol kas oficialūs kaltinimai dar niekam nebuvo pateikti. Pasak žiniasklaidos, ligoninės valdyba yra kalta dėl „akivaizdaus aplaidumo“ ir nesugebėjimo deramai kontroliuoti savo personalo sveikatos būklės.

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos statistika, 2009 metais nuo tuberkuliozės mirė 1,7 mln. žmonių, tai sudaro 4,7 tūkst. mirčių per vieną dieną. 2009 metais buvo užregistruota iš viso 9,4 mln. naujai užsikrėtusių atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų