REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzų kompanijos „Peugeot“ stende Frankfurte pagrindine žvaigžde bus vienatūris „Peugeot HX1“. Nors koncepcinis automobilis pristatomas tiesiog kaip vienatūris, pagal savo proporcijas jis artimesnis „Porsche Panamera“ tipo automobiliams. Prancūzų vienatūris yra net šiek tiek žemesnis, nei vokiškas superautomobilis.

REKLAMA
REKLAMA

„Peugeot HX1“ inovacijos – tai aerodinamika. Automobilyje yra daug aktyvių aerodinaminių elementų. Priklausomai nuo greičio savo konfigūracijas gali keisti įvairūs spoileriai, net ratų diska9 yra su deflektoriais, kurie važiuojant uždengia rato paviršių vardan geresnės aerodinamikos.

REKLAMA

„Peugeot HX1“: aptakaus ir sportiško vienatūrio vizija. (nuotr. Gamintojo)„Peugeot HX1“: aptakaus ir sportiško vienatūrio vizija. (nuotr. Gamintojo)

Savitai atrodo ir automobilio durys – visos keturios jos yra giljotinos tipo, kaip superautomobiliuose. Tai ne tik estetinis sprendimas. Kadangi automobilio salone yra trys krėslų eilės, patogus įlipimas į šį šešių vietų automobilį yra gana svarbi detalė.

„Peugeot HX1“: aptakaus ir sportiško vienatūrio vizija. (nuotr. Balsas.lt)„Peugeot HX1“: aptakaus ir sportiško vienatūrio vizija. (nuotr. Balsas.lt)

Nors automobilio išorė yra grynai futuristinė, techninė „HX1“ dalis iliustruoja pačios artimiausios ateities šios kompanijos automobilių raidos kryptis. Po vienatūrio variklio dangčiu slepiasi elektro-dyzelinė hibridinė jėgainė „Hybrid4“, kuri bus montuojama į padidinto pravažumo universalus „Peugeot 508 RXH“. Tiesa, kitaip nei būsimame serijiniame automobilyje, vienatūryje elektros baterija galima įkrauti ir iš tinklo. Bendra hibridinės jėgainės galia siekia 299 a.g.. Teigiama, kad vidutinės nemažo ir galingo koncepcinio automobilio kuro sąnaudos yra tik 3,2 litro dyzelino 100 kilometrų kelio.

„Peugeot HX1“: aptakaus ir sportiško vienatūrio vizija. (nuotr. Gamintojo)„Peugeot HX1“: aptakaus ir sportiško vienatūrio vizija. (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų