REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąją atvykimo į Saulės miestą dieną su žiniasklaida nebendravęs Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionas Dirkas Nowitzkis vakar mielai atsakė į visus klausimus viešbutyje specialiai surengtoje spaudos konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Jau šiandien Šiaulių arenoje įsižiebs ryškus 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato žvaigždynas – pagaliau išaušo didžiausio ir laukiamiausio sporto renginio Lietuvoje pirmoji diena.

REKLAMA

Kokiomis nuotaikomis ją sutinka mūsų mieste žaisiančių ekipų žvaigždės, vakar teiravomės  Vokietijos, Italijos, Prancūzijos, Izraelio ir Serbijos komandų atstovų.

Dirkas Nowitzkis: „Kartais elgiuosi lyg 23-ejų vaikinas"

Neabejotinai pati ryškiausia žvaigždė, atvykusi į Šiaulius, - Nacionalinės krepšinio asociacijos  (NBA) čempionas Dirkas Nowitzkis. Pirmąją atvykimo į Saulės miestą dieną su žiniasklaida  nebendravęs krepšininkas vakar mielai atsakė į visus klausimus viešbutyje specialiai surengtoje spaudos konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Garsus Vokietijos krepšininkas, žaidžiantis NBA Dallaso „Mavericks" klube, pirmiausiai atsakęs į  Vokietijos žurnalistų klausimus, vėliau kantriai tenkino ir kitų šalių žiniasklaidos atstovų smalsumą.

„Žinoma, norėjosi ilgesnių vasaros atostogų, tačiau pailsėjau keturias ar penkias savaites, atsipūčiau nuo krepšinio, liepą pradėjau dirbti individualiai ir prieš dvi-tris savaites prisijungiau prie komandos", - sakė pirmąsias draugiškas rungtynes tik rugpjūčio 19-ąją sužaidęs krepšininkas, kai rinktinė juodą pasirengimo čempionatui darbą pradėjo jau liepos 23-iąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausio dėmesio Šiauliuose sulaukusi NBA žvaigždė sakė norintis pasirodyti aukščiausiame lygyje: „Čia esu tam, kad dirbčiau, o ne ilsėčiausi. Esu tam, kad padėčiau komandai. Trys ketvirtadaliai rinktinės žaidėjų yra nauji. Jie – dar visiškai jauni, tad man bus malonu jiems perteikti savo patirtį ir padėti siekti svajonių. Būtent todėl aš ir Chrisas (Chrisas Kamanas, Los Andželo „Clippers„ aukštaūgis, - aut. past.) sutikome atstovauti Vokietijai. Mano rolė – vis dar ta pati. Turiu būti agresyviu lyderiu. Chrisas žaidžia tiesiog puikiai, tad manau, kad mes vienas kitam padėsime“.

REKLAMA

Dirkas Nowitzkis atskleidė, kad už krepšinio aikštelės ribų jis kartais elgiasi kaip 23-ejų vaikinas, o ne 33-ejų vyriškis: „Man patinka smagiai leisti laiką. Su komandos draugais puikiai bendraujame ir visi siekiame to paties".

Sužavėjo treniruočių salė

Kalbėdamas apie Vokietijos rinktinės galimybes, krepšininkas buvo nusiteikęs realistiškai: „Mums bus sunku įveikti pirmąjį etapą. Kiekvieną vakarą mūsų lauks didžiulis iššūkis. Penkerios rungtynės per šešias dienas – sunkus maratonas bet kokiame sporte. Tiesiog mums reikės laukti ir tikėtis, kad pasieksime pirmą mažą tikslą – pateksime į kitą etapą", - sakė Dirkas Nowitzkis, kurio mintis netikėtai nutraukė suskambėjęs vieno iš užsienio žurnalistų telefonas. Susierzinusi krepšinio žvaigždė paklausė, ar šis neketina atsiliepti, tačiau sulaukęs atsiprašymo šyptelėjo ir vėl noriai bendravo su žiniasklaida.

REKLAMA

Paprašytas pasidalyti mintimis apie Šiaulių miestą, Dirkas Nowitzkis juokdamasis sakė, kad lauke galėtų būti šiek tiek šilčiau. „Kol kas nesutikau čia daug žmonių, tačiau viskas puiku. Man labai patiko treniruočių salė, kuri – ne per didelė ir ne per maža. Joje būtų galima rengti ir varžybas. Apskritai tikiuosi čia puikios atmosferos, nes žmonės Lietuvoje myli krepšinį".

Dirkas Bauermannas: „Džiaugiamės, kad turime Dirką Nowitzkį"

Tuo tarpu vyriausiasis Vokietijos rinktinės treneris Dirkas Bauermannas sakė besidžiaugiantis tuo, kad visi nori pamatyti ir pakabinti vieną iš geriausių krepšininkų pasaulyje: „Labai džiaugiamės, kad turime jį. Jis yra ypatingas žaidėjas. Tačiau tai ne golfas ar tenisas, tai komandinis žaidimas ir, norint pasiekti pergalę, yra reikalingi dvylika žaidėjų".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot trenerio, jis pasitiki savo rinktinės žaidėjais, tačiau aukso komandai neprognozuoja: „Tikimės, kad bent pateksime į TOP šešetuką: „Turime du krepšininkus iš NBA ir daug jaunų žaidėjų, kurie per pastarąjį laikotarpį labai patobulėjo. Manau, kad galime patekti tarp šešių stipriausių komandų".

„Lovos – ne per trumpos"

Burtininku pravardžiuojamas 25 metų 211 cm ūgio puolėjas Andrea Bargnanis, vienas iš Italijos vyrų krepšinio rinktinės lyderių, šypsodamasis džiaugėsi puikiomis gyvenimo Šiauliuose sąlygomis ir sakė, kad Šiaulių arena – šauni: „Čia visi mėgsta krepšinį. Labai smagu čia būti, nes atvykome

REKLAMA

iš Italijos, kur sportas numeris vienas yra futbolas, o ne mūsų sporto šaka. Čia, Lietuvoje, žmonės demonstruoja meilę mūsų sportui ir tai yra tiesiog puiku".

Simone Pianigiani auklėtinis paklaustas, ar lovos, kuriose miegojo krepšininkai, - ne per trumpos, nusijuokė: „Ne, viskas yra tiesiog puiku. Gyvenimo sąlygos yra geros ir mums tikrai nieko netrūksta".

Paprašytas pasidalynti 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato prognozėmis ir atskleisti, kurią vietą mintyse skiria savo komandai, Andrea Bargnanis atsakė: „Prognozės? Mes nespėliojame. Tiesiog žaidžiame ir užtikrintai siekiame savų tikslų„. Kalbėdamas apie mūsų šalies krepšinio rinktinę, NBA krepšininkas sakė, kad lietuviai visada yra stiprūs ir turi talentingų žaidėjų: „Jie tokie ypač tada, kai žaidžia namuose. Net neabejoju, kad atmosfera bus fantastiška. Todėl prieš juos žaisti bus sunku“.

REKLAMA

Nicolas Batumas: „Man patinka Šiaulių miestas"

Nuolatinės Europos pirmenybių dalyvės Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinės žvaigždė 22 metų 203 cm ūgio Portlendo „Trail Blazers" legionierius Nicolas Batumas, priešingai nei jo komandos draugas ir rinktinės lyderis Tony Parkeris, po treniruotės mielai bendravo su žiniasklaidos atstovais.

Vienas iš talentingiausių savo kartos krepšininkų Nicolas Batumas, į Lietuvą atvykęs tik dėl aukso medalių, „Šiaulių naujienoms„ vakar sakė, kad Šiauliai jam labai patinka: „Viskas puiku. Gražus miestas, puiki arena. Tiesa, šiek tiek baugoka, nes apie šį miestą girdėjome blogų kalbų, tačiau viskas gerai. Man patinka šis miestas. Visi myli krepšinį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausią formą pasirengimo cikle demonstravusios ir net devynis mačus iš dešimties laimėjusios Prancūzijos rinktinės atstovas sako, kad jo ekipa pirmajame etape sieks parodyti visus geriausius sugebėjimus. Kalbėdamas apie mūsų šalies rinktinę Nicolas Batumas negailėjo gražių žodžių: „Tai kieta komanda, kuri žais namuose prie savų išprotėjusių sirgalių. Ar ji gali laimėti 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą? Manau, kad tikrai taip".

Yotamas Halperinas: „Būti Lietuvoje – nuostabu"

Nors Europos čempionatuose Izraelio krepšininkai dalyvauja gana dažnai (25 kartus, - aut. past.), ant prizininkų pakylos jiems pavyko užkopti tik kartą - 1979 metais Italijoje vykusiose Senojo žemyno pirmenybėse buvo iškovotas sidabras, finale nusileidžiant Sovietų Sąjungos rinktinei.

REKLAMA

Nepaisant to, Izraelio krepšininkai tikisi sėkmingo pasirodymo 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionate.

27 metų 193 cm ūgio snaiperis Yotamas Halperinas, pasirašęs dvejų metų sutartį su Sankt Peterburgo „Spartak„ ekipa ir jau šiandien su Izraelio rinktine stosiantis į pirmąją „EuroBasket 2011“ kovą, vakar sakė, kad būti Lietuvoje – nuostabu: „Tai – šalis, turinti didingą krepšinio istoriją. Nors Šiauliai ne pats didžiausias miestas pasaulyje, tačiau turi tokią puikią areną. Čia atvyko daug žaidėjų. Metas žaisti krepšinį".

REKLAMA

Anot Yotamo Halperino, žydai neturi jokių nusiskundimų: „Viskas mums tinka. Maistas geras. Mes turime susikoncentruoti ties krepšiniu. Visi mumis rūpinasi".

Kalbėdamas apie pirmąsias rungtynes su Vokietijos rinktine, krepšininkas sakė, kad svarbu pirmąjį etapą pradėti pergalingai: „Tai bus labai sunkios runtynės – žaisime prieš vieną iš geriausių žaidėjų pasaulyje. Bus labai sunku jį sustabdyti, - Vokietijos krepšinio žvaigždei Dirkui Novvitzkiui geriausių žodžių negailėjo krepšininkas. - Turime žingsnelis po žingsnelio eiti pirmyn ir parodyti tai, ką mokame geriausiai".

REKLAMA
REKLAMA

Milenko Tepičius: „Lietuviai – čempionato favoritai"

Atėnų „Panathinaikos" ekipos gynėjas Milenko Tepičius, šiandien su Serbijos rinktine stosiantis į pirmąją B grupės kovą su Italijos krepšininkais, vakar džiaugėsi, kad svečiuojasi Lietuvoje: „Žinau, kad Lietuva – krepšinio šalis. Tad čia būti yra labai smagu. Tikiuosi ir tikiu, kad čia žaisti bus didelis malonumas. Mums tai didelis įvykis, o galimybė patekti į Olimpiadą – didžiulė motyvacija.

Tikiuosi, kad jau susitikimo su italais metu mes demonstruosime geriausius sugebėjimus", - tai, kad nors ir be kelių lyderių, serbai 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionate ketina siekti aukščiausio tikslo - žaisti finale, patvirtino krepšininkas. Jo teigimu, čempionatas bus sunkus, nes pirmąkart rungis 24 komandos, tačiau jis sakė tikintis savo komandos jėgomis.

Milenko Tepičius taip pat negailėjo gerų žodžių Lietuvos milžinams, sieksiantiems tapti karaliais: „Manau, kad Lietuvos rinktinė – labai stipri. Tai, kad jie žais namuose – didelis privalumas. Praėjusiais metais puikiai pasirodę Pasaulio čempionate, lietuviai įrodė, kad yra stiprūs. Manau, kad šiemet jie dar stipresni ir jie yra vieni iš čempionato favoritų".

REKLAMA

Po pirmosios nakties Šiauliuose Serbijos krepšinio atstovas jo komandai suteiktų sąlygų negyrė, tačiau ir nepeikė: „Norint visada galima rasti neigiamų aspektų, tačiau manau, kad jie mums netrukdys žaisti krepšinio. Esu tikras, kad žmonės stengėsi suteikti mums pačias geriausias sąlygas ir aš tai vertinu".

Aušra LAURINKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų