REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiaulių“ komandos kapitono Mindaugo Žukausko žmona Lina Šiaulių arenoje greitakalbe beria itališkai: ji lydi Šiauliuose žaidžiančią Italijos rinktinę. Vyriausiasis italų komandos treneris Simone Pianigiani ir keletas rinktinės žaidėjų — geri pažįstami nuo tų laikų, kai M. Žukauskas žaidė Italijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Senos pažintys

Pabandyti tapti savanore — italų komandos atašė Lina sumanė stebėdama burtų traukimus: „Pamačiusi, jog italai žais Šiauliuose, pamaniau: “Kodėl nepabandžius?“ Aštuonerius metus gyvenau Italijoje, išmanau italų krepšinį, gerai kalbu itališkai“.

REKLAMA

Žukauskų šeimą sieja pažintys su keletu dabartinės Italijos nacionalinės komandos rinktinės narių sieja nuo tų laikų, kai Mindaugas žaidė Sienos ir Pezaro komandose.

Mindaugui žaidžiant Sienos „Montepaschi“, dabartinis Italijos rinktinės treneris Simone Pianigiani buvo antrasis ekipos treneris. Iš Sienoje praleistų metų pažįstami buvę M. Žukausko komandos draugai: Marco Mordente, Luigi Datome, iš Pezaro — Danielis Hacketas.

REKLAMA
REKLAMA

Prie M. Žukauskienės priėjęs D. Hacketas teiravosi: „Lina, ar tu mane prisimeni? Kai Mindaugas žaidė Pezare, aš dar tebuvau tokio lygio žaidėjas, kuris valo grindis“.

M. Žukauskas dar nebuvo susitikęs su Italijos krepšininkais. „Kaip krepšininkas, jis supranta, kad komanda atvažiavo dirbti, ir nenori trukdyti. Bet krepšininkai apie jį teiraujasi. Kai bus proga, tikrai susitiks“, — mano Lina.

Numerius ir pavardes atspaudė Šiauliuose

Pasak L. Žukauskienės, italai jokių problemų nekelia, yra patenkinti suteiktomis sąlygomis, giria Šiaulių areną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš atvykdami į čempionatą, italų atstovai teiravosi, ar Lietuvoje galės ant rinktinės marškinėlių atspausti pavardes ir numerius. Lina džiaugiasi, kad Šiauliuose šis darbas padarytas idealiai, ir, pasak italų, pigiau nei jų šalyje.

Italijos rinktinės treneris prieš penkiolika metų yra buvęs Šiauliuose ir nakvojęs „Šiaulių“ viešbutyje, kuriame rinktinė dabar apsistojusi. Tąkart treneris miegojo apsirengęs — buvo taip šalta.

Sužinoję, jog Europos čempionate komandai teks gyventi „Šiaulių“ viešbutyje, italai nusiteikė prastesniam variantui. Bet po penkiolikos metų viešbutis juos pasitiko atnaujintas. Pamatę esamas sąlygas, italai apsidžiaugė.

REKLAMA

Meniu, kurio pageidavo krepšininkai, buvo suderintas iš anksto. „Žinau, kad italų kultūroje maistas labai svarbus, todėl dar prieš mėnesį susitikau su viešbučio atstovais, išverčiau į lietuvių kalbą italų laišką, kuriame jie pageidavo, kad maistas būtų natūralus: jokių prieskonių, kremų ar grietinėlės“, — sako L. Žukauskienė.

Krepšininkai laikosi griežto reglamento: profesionalai, žino, ko atvažiavo. Vakar italai treniravosi du kartus: rytinė treniruotė prasidėjo 11 valandą ryto, vakarinė — 19 valandą 30 minučių. Treniruotės trukmė — 1,5 valandos.

REKLAMA

Negali palaikyti vienos komandos

Šiandien italai su serbais 15 valandą 15 minučių pradeda B grupės kovas.

L. Žukauskienė pagal taisykles rungtynes turi stebėti komandos vadovo matomoje vietoje.

„Kadangi esu savanorė, negaliu sirgti už vieną komandą. Svarbiausia, kad visas čempionatas būtų suorganizuotas gerai — geriausiai iš visų“, — sako Lina.

L. Žukauskienė teiravosi Simone Pianigiani apie komandos tikslą čempionate. „Visada mūsų tikslas — laimėti. Laimėti čempionatą“, — toks buvo trenerio atsakymas.

Živilė KAVALIAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų