REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompozitorius ir prodiuseris Marijus Adomaitis, muzikos pasaulyje visiems žinomas kaip Mario Basanov, turi ką papasakoti: jis dirba su lietuvių atlikėjais, taip pat su užsienio projektais. Vienas jų – mirusios dainininkės Amy Winehouse dukterėčiai parašytas remiksas, kurio rezultatu buvo patenkintos abi pusės.

Kompozitorius ir prodiuseris Marijus Adomaitis, muzikos pasaulyje visiems žinomas kaip Mario Basanov, turi ką papasakoti: jis dirba su lietuvių atlikėjais, taip pat su užsienio projektais. Vienas jų – mirusios dainininkės Amy Winehouse dukterėčiai parašytas remiksas, kurio rezultatu buvo patenkintos abi pusės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stebint Mario galima tik stebėtis - pas vyrą kone trykšta energija. Klausiu, kur jo paslaptis, ar tai kavos bei energetinių gėrimų rezultatas?

REKLAMA

Negeriu tokių dalykų, nes jie mane tonizuoja, aš pats kaip energetinis gėrimas. O šiaip esu pozityvus žmogus, kuris būtinai turi išsimiegoti. Tam skiriu dešimt valandų mažiausiai. Būdavo, kad einu miegoti paryčiais, atsikeliu penktą valandą dienos, kai, pavyzdžiui, žiemą jau tamsu. Taip tris mėnesius nemačiau saulės. Dabar šitie reikalai tvarkosi. Jau keliuosi anksčiau negu penktą.

Tavo paslaugas užsisakė garsios atlikėjos dukterėčia, kaip tai pavyko?

Paprastai, Lietuvoje visa veikla užsiimu su Vidžiu, tačiau taip pat pradėjau solo projektą, turiu agentą Jungtinėje Karalystėje. Jis rūpinasi mano „pushinimu“, taigi, jis viską ir suderino. Pamenu, agentas pirmadienį man pranešė, kad jie susidomėję manimi, reiktų „gabalą“ padaryti Amy dukterėčiai. Klausiu, kiek turiu laiko. Agentas informuoja, kad penkias dienas. Pasakiau jam, kad neturiu laiko, iškrendu po dviejų dienų. O jis man su šypsena: „Tu juk Mario, viską padarysi“. Taigi, atsisėdau, susikoncentravau ir padariau. Rezultatu jie buvo patenkinti. Atsimenu, kartą buvo toks įkvėpimas, padariau tris remiksus per naktį, kurie jau puikuojasi tarp mano plokštelių.

REKLAMA
REKLAMA

Su kokiais atlikėjais dirbi Lietuvoje?

Buvo laikas, kai dirbau su daug žmonių, bet paskutiniu metu pasilikau Sel, Soliarį ir, žinoma, Silence projektus.  Malonu dirbti su žmonėmis, su kuriais galime kurti meną. Būdavo, ateina tokių, kurie priklausomi nuo leidybinių firmų, tarsi surakintos rankos, reikia paisyti jų visokių reikalavimų. Man taip netinka.

Ar pas Tave paprasta pakliūti, kaip atsirenki žmones, su kuriais dirbi?

Yra dainininkų, kurie tiesiog intonuoja, tačiau nejaučia muzikos. Mane domina tokie, kurie dainuotų gerai, jaustų ritmą. Su tokiais gali kalbėti ir daryti meną. Dirbu su talentingais. Žinoma, garsūs atlikėjų vardai gerai tuo, kad jų atliekamas dainas gros radijas, tai pelningiau, tačiau, mano tikslas yra ne tiek kurti muziką kitiems, bet sau ir ją groti visose pasaulio šalyje. Noriu nuvykti į Australiją, Japoniją bei Pietų Afriką, kurioje housas yra jų nacionalinė muzika. Svajoju ten groti savo muziką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvo pasigirdusios kalbos, kad Silence Family nariai pasuka skirtingais keliais, kaip yra iš tiesų?

Grupėje buvo vienas toks veikėjas, tikrai ne vokalistas. Mes jo tiesiog atsikratėme, juk būna, kai prasivalai nuo šiukšlių, tada vėl viskas gerai. Su grupe sutariame puikiai, dirbame.

Dažnai groji užsienyje, palygink mūsų šalies publiką ir kitų.

Anksčiau buvau skeptiškai nusiteikęs prieš rusus, kažkaip dar nuo paauglystės, tačiau dabar galiu drąsiai pasakyti, kad nuostabiausi vakarėliai yra Maskvoje, Sankt Peterburge, ten žmonės nerealūs. Kalbant apie lietuvius, Vilniaus ar Klaipėdos miesto klausytojai yra išlepinti, nes dažnai vyksta įvairių renginių, tad juos nustebinti tarsi sunku, jie kartais būna panašūs į snobus. Prisiminiau Vidžio pasakojimą apie koncertą Marijampolėje, ten žmonės taip džiaugėsi, kad į koncertą atėjo su didžiausias plakatais, nerealu. Žinoma, noriu paminėti Karklės festivalį, kuriame irgi atmosfera buvo puiki, grojome jau po vidurnakčio ir publika dar nenorėjo mūsų paleisti. Jausmas tikrai geras.

REKLAMA

Esi kompozitorius, išleidęs bene daugiausiai vinilinių plokštelių Lietuvoje. Kodėl toks pasirinkimas?

Dėl to, kad jos turi išliekamąją vertę. Aš noriu, kad, kai man ant kelių sėdės sūnelis ar anūkas, aš, įsijungęs kompiuterį, norėsiu parodyti savo muziką, o  neduok Dieve, nebus interneto. Taigi, dėl to geriau tai, kas apčiuopiama. Man labai svarbu gera muzika, tačiau itin reikšminga ir pakuotė. Čia tas pats, kaip gerą paveikslą gadina baisūs rėmai ar atvirkščiai.

Tavo brolis Linas Adomaitis irgi kompozitorius, ar nekyla minčių kartu bendradarbiauti?

Mes papildome vienas kitą, dažnai pasitariame, tačiau jo braižas kitoks, jis labiau su akustine muzika dirba, aš su elektronine. Dariau jam kelias dainas. Tad retsykiais padiskutuojame apie muzikos kryptis.

REKLAMA

Kas rūpinasi jūsų albumų viršelių dizainu?

Viską daro Vidis, jis atsakingas už vadybą, žinoma, dėl galutinio rezultato mes pasitariame. Esu idealistas, man turi būti gražus pateikimas. Rodydamas man albumo “Changed" viršelį, ant kurio pavaizduotos gorilos, Vidis baiminosi, kad man nepatiks. Kaip bebūtų keista, mane sužavėjo tai, kaip mes ten pateikti.

Apskritai, mane narcizu nuo mokyklos laikų vadindavo, gal dėl to, kad mėgdavau puoštis. Tačiau mano credo: nebūk madingas, būk stilingas. Čia tiek apie aprangą, tiek apie muziką galima kalbėti taip. Pavyzdžiui, šokių muzika kas savaitę keičiasi, tad nesuspėsi vytis, jei norėsi būti madingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mario Basanov ir Vidis (nuotr. asm. archyvo)Mario Basanov ir Vidis (nuotr. asm. archyvo)

Tave retai išvysi televizijų ar pramogų šou verslo vakarėliuose, kodėl?

Mano tikslas – ne reklamuoti savo veidą, o reklamuoti muziką. Jūs niekada nepamatysite  manęs žurnaluose, kuriuose aprašytų mano naujus batus ar šukuoseną. Tokie vakarėliai man primena kaukių balių, spektaklis, tokie paviršutiniški žmonės. Lietuvoje įvairius orų prognozių pranešėjus vadina jau žvaigždėmis. Juokinga.

Lygiai taip pat daug kičo ir su realybės šou. Aš visada atkalbu pažįstamus nuo jų, kad tik nedalyvautų. Kiek buvo atvejų, kada ateina vokalistai ir verkia, kad rimti projektai nenori su jais dirbti dėl prastos reputacijos, kurią suformuoja realybės šou metu prodiuseriai. Apskritai, pati populiariausia nuodėmė – puikybė arba tuštybė. Lietuvoje matau vienintelę gerą grupę, į kurios koncertus susirenka minios žmonių, tai Sel.

REKLAMA

Mario, Tu valandų valandas leidi studijoje, ar nenukenčia asmeninis gyvenimas?

Viskas priklauso nuo partnerio. Mano sužadėtinė yra pianistė. Man suprantama, kaip ji aštuonias valandas groja, o ji supranta mane. Manau, būtų sunku, jeigu, mano žmogus priekaištautų, tai neleistų man kurti muzikos. Tačiau dabar yra puiku, atsikeliu, išsimaudau, pabučiuoju sužadėtinę ir lekiu į studiją. Tiesa, keliaujame su ja, pavyzdžiui, tvarkiau reikalus Hamburge su dirigento Sauliaus Sondeckio sūnumi Vytu, tačiau gavosi taip, kad su mano bičiuliu muzikantu mano draugė įrašinės kompaktinį diską: ji gros pianinu, jis violenčele. Taigi, vyksti į kelionę ir gimsta naujos idėjos ar projektai.

REKLAMA

Koks yra Tavo laisvalaikis?

Nepamenu, kada atostogavau, ilgiausiai galiu išgulėti prie jūros ar šiaip būti gamtoje savaitę, jau po to nerimstu, noriu kurti, veikti, daryti. Jau keturiolika metų žaidžiu kompiuterinius žaidimus, tai yra geras poilsis mano galvai. Net svajoju sukurti muziką žaidimams. Dabar žaidžiu rečiau, nes daug darbų, tačiau žiauriai gerai žiemą, kada sninga, o tu įsitaisai šiltai ir žaidi.

Kas Tau gadina nuotaiką, ko negali pakęsti?

Esu žodžio žmogus, tad to noriu ir iš kitų. Apskritai, esu pozityvus, džiaugiuos saule, geru oru. Nemėgstu nebent vėluojančių žmonių ir, prisiminiau, vat ko negaliu pakęsti, tai pletkų bobų, apskritai žmonių, kurie tuo užsiima, deja, Lietuvoje, dažnai taip yra. Vengiu tokių žmonių ir tokios aplinkos.

Mario Basanov ir Vidis video klipas  „ Changed“

Dainą „Changed“  groja garsus pasaulio dj Sasha

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų