REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslo ir žinių diena į didmiesčius suplūdusiems moksleiviams ir studentams pažers keliolika valandų trunkančių koncertų, įvairių socialinių projektų ir kitų renginių. Tačiau, nepaisant Rugsėjo 1-osios „sausojo įstatymo“, renginių organizatoriai per koncertus iš jaunimo ir toliau sugraibsto nemažai atsinešto alkoholio. Policija primena, kad dėl alkoholinių gėrimų vartojimo viešose vietose jų pozicija aiški ir griežta.Skatina elgtis kitaip

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 1-oji man yra naujo sezono atidarymas, kai Vilnius vėl tampa gyvas, prasideda kamščiai, studentai sugrįžta iš atostogų. Iš tikrųjų tai yra gražus laikotarpis, kai miestas vėl sujuda, nes per vasarą Vilnius tampa ganėtinai miręs“, – sako atlikėjas Viktoras Diawara, kartu su grupe „Skamp“ pirmąją rudens dieną pasirodysiantis koncerte sostinės Vingio parke.

REKLAMA

Bene didžiausia šalyje akademinio jaunimo šventė sostinės Vingio parke, į kurią praeitais metais sugūžėjo arti 5000 žmonių, ir šįmet siekia suburti visus jaunus miesto žmones vienai šventei ir švęsti kitaip – su daug pramogų, be alkoholio.

Tačiau, pasak Vingio parke vyksiančio koncerto organizatorės Ievos Svitojūtės, nors jaunimas iš anksto žino, kad į renginį nebus galima įsinešti ar vietoje įsigyti alkoholio, vis tiek pasitaiko mėginimų gudrauti. „Vienas įdomiausių įvykių buvo, kai ėjo vaikinukas su keista striuke, o apsaugos darbuotojui pačiupus jam už kupros ši netikėtai atsilupo ir ant nugaros buvo priklijuotas butelis“, – pasakojo I. Svitojūtė.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaunimas turi atsiminti, kad policijos pozicija dėl alkoholinių gėrimų vartojimo viešose vietose yra labai konkreti, aiški ir griežta. Jauni žmonės turi patys galvoti, kad nereikia sugadinti nuotaikos ir reputacijos, nes apie taikytas sankcijas, nuobaudas, esant reikalui, būna užklausimai ir ne visada malonu matyti, kad esi baustas už girtavimą viešoje vietoje“, – interneto portalui lrt.lt sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Sigitas Mecelica.

I. Svitojūtė įsitikinusi, kad svarbu išmėginti visas pramogas be alkoholio ir tuomet jaunimas pamato, kad jo gali visiškai netrūkti. „Todėl ir visa koncepcija yra pabandyti [švęsti be alkoholio]. Mes jokiu būdu nesakome, kad reikia alkoholį išmesti iš gyvenimo, tačiau pabandyti atšvęsti Rugsėjo pirmąją be jo yra labai gražu“, – neabejoja I. Svitojūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos dėmesys – turto saugumui

Pasak S. Mecelicos, didžiausias policijos dėmesys sostinėje bus skirtas prieigoms prie Vingio parko ir pačiame parke, taip pat gatvėms, esančioms už Vingio parko: Geležinio Vilko, Gerosios Vilties, Čiurlionio.

„Kreipsime ypatingą dėmesį į turto saugumą, šiuo atveju – automobiliuose esančio turto apsaugą, taip pat alkoholinių gėrimų vartojimą viešose vietose, girto pasirodymą viešoje vietoje, nedidelį chuliganizmą bei kitus pažeidimus, kurie paprastai būna sudėtinė dalis tokių renginių“, – lrt.lt sakė S. Mecelica.

REKLAMA

„Ruduo – tamsus metas, anksčiau prasideda atšvaitų naudojimas ir panašūs dalykai, taigi ne tik Rugsėjo 1-ąją, bet ir kitas dienas šiam klausimui skirsime nemažai dėmesio, nors nemažai mūsų pajėgų atitraukia vykstantis krepšinio čempionatas“, – tęsė policijos komisariato viršininko pavaduotojas.

Koncertus gali užgožti krepšinis

Būtent rugsėjo 1-ąją vyksiančios „Eurobasket 2011“ krepšinio rungtynės tarp Lietuvos ir Lenkijos gali gerokai aptemdyti koncertų organizatorių lūkesčius sutraukti mases jaunimo.

REKLAMA

„Bandėme spręsti [šį klausimą], bet kaip bus – atsakyti negaliu. Yra daugybė interesų ir dokumentų, kuriuos reikia sutvarkyti. Mes stengiamės, kad žmonės bent jau būtų informuoti apie [krepšinio rungtynių] rezultatą, nes suprantame, kad tai yra antra religija“, – kalbėjo I. Svitojūtė.

Didžiųjų miestų restoranai, kavinės ir kitos viešojo maitinimo įstaigos jau pasirengusios priimti sirgalius varžybų dieną – tam išklijuotos iškabos, skelbiančios, kur galima stebėti rungtynes. Pagal Alkoholio kontrolės įstatymą, Rugsėjo 1-ąją kavinėse, baruose bei tarptautinio susisiekimo transporte galima prekiauti svaigiaisiais gėrimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų