REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Visą vasarą trukęs ekologinis projektas „Eko skautai“ pasiekė finišą – pagaliau paaiškėjo antrojo etapo nugalėtojai. Sutvarkę aplinką ir savo kilnų poelgį įamžinę nuotraukose, jie dar kartą įrodė, jog šiukšlėms gamtoje ne vieta. O daugiausiai balsų gavusiems „Eko skautams“ atiteko puikūs prizai – išmanieji telefonai.

REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaidos holdingo „Baltic Media Alliance“ ir „Skubis Bio Natural“ inicijuotas projektas skatino visuomenę gamtą tausoti ne tik per pavasario talkas, bet ir ištisus metus. Per visą akcijos laikotarpį organizatoriai sulaukė daugiau kaip 40 nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose žmonės įamžino savo ekologiškus žygdarbius. Jauni ir seni, moterys ir vyrai – visi vieningai sutarė, kad rūpintis gamta niekada ne per vėlu.

REKLAMA

„Juk visai nesunku pabuvus gamtoje susidėti savo šiukšles ir jas išmesti ten, kur priklauso – į šiukšlių konteinerius. Bet pastebiu, kad dalis žmonių taip nesielgia ir meta šiukšles, kur tik papuola. Manau, žmonės po truputį keičiasi, skiepija savo atžaloms, kad taip elgtis negalima, nes gamta yra mūsų namai, o namuose turi būti jauku ir švaru“, – teigiamus pokyčius visuomenėje pastebi šiaulietė Neringa Vaidilienė.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijoje „Eko skautai“ moteris nusprendė dalyvauti ne tik dėl vertingų prizų. Pati besirūpinanti gamta ir to paties mokydama savo atžalas, Neringa ragina ir kitus sekti jos pavyzdžiu: „Ekologija ir švari aplinka man yra labai svarbios sąvokos, nes tai ne mada, o tiesiog būtinybė ir kiekvieno žmogaus pareiga. Pareiga nešiukšlinti, tausoti aplinką, mylėti gamtą“.

Nepraeiti pro miške stūksančias kitų paliktas šiukšlių krūveles skatina ir Edita Aleksandravičienė iš Šiaulių, kuriai taip pat atiteko šaunus išmanusis telefonas. „Gyvenime stengiuosi elgtis taip, kaip norėčiau, kad būtų elgiamasi su manimi“, – prisipažįsta Edita. „Būdama gamtoje stengiuosi nepalikti nieko, kas galėtų pakenkti aplinkai, tad išgirdusi apie „Eko skautų“ akciją, net nedvejojau, kad joje dalyvausiu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieną liepos savaitgalį kaimo turizmo sodyboje su draugais atostogavusi Edita pastebėjo gamtoje paliktas šiukšles ir net nedvejojusi ėmėsi darbo. Surinkusi jas į „Skubis BIO Natural“ greitai yrančius maišus viską įamžino fotoaparatu ir grįžusi namo nuotrauką patalpino internete. „Be to, Skubis BIO maišai mus buvo tikras atradimams, nes anksčiau bandyti kiti maišai būdavo labai nepatvarūs, o šie atlaikė viską“, – priduria pašnekovė.

Akcijos „Eko skautai“ organizatoriai sveikina visus dalyvavusius antrajame etape ir skelbia jo nugalėtojus: Ligita Vasiliauskaitė, Jolanta Barvainienė, Jolanta Lukauskienė, Edita Aleksandravičienė, Valdas Laurinaitis, Grita Dumskienė, Renata Kelpšienė, Neringa Vaidilienė, Olga Pankratjeva ir Justina Lizdenytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų