REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dairantis po miesto turgavietes nesunku pastebėti, kad prekystaliai nuo miško gėrybių nelūžta. Grybų nedaug. Daugiausia voveraitės. Kainos šokinėja nuo 5 iki 7 litų už pardavėjo siūlomą žiupsnelį. Jeigu grybų pardavėjas neturi konkurentų, kaina gali litu kitu šoktelti. Anot grybautojų, baravykai šiemet dėl nežinomų priežasčių vėluoja.

REKLAMA
REKLAMA

Nors žmonės kalba, kad šiemet užderėjo riešutų, vaikštinėjant po turgų jų neteko matyti. Viena kita moterytė pardavinėja bruknių uogas. Kaina – pirkėjo derėjimosi menas. Galima litrą uogų nusipirkti už 5 litus, galima už 8. Sandėrio sėkmė labai priklauso nuo laiko. Vakarop pardavėjai pavargsta ir būna nuolaidesni. Gervuogių, nors ir labai ieškotum, nesimato. Spanguolėms dar per anksti.

REKLAMA

Prie „Iki“ prekybos centro esančiame turgelyje sodo ir miško gėrybėmis prekiaujantys pardavėjai

buvo pikti. Obuoliais prekiavęs vyras nesidalino komercinėmis paslaptimis ir pasiūlė paklausti Kubiliaus, kodėl jis čia stovi. Kažin, ar didelė nuodėmė pardavinėti savo sodo obuolius? Kituose kraštuose prekyba laikoma garbingu užsiėmimu. Netgi solidūs ponai nesibodi prekiauti Paryžiaus „blusų turguje“, o Dublino centre esančiame turguje daržovėmis prekiaujama labai lanksčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Už 1 eurą galima nusipirkti vynuogių kekę, kelis bananus arba pundelį ridikėlių ar petražolių. Žmonės perka – nesideri, nesveria. Ir pardavėjai ne tokie niūrūs kaip pas mus. Žvelgiant į mūsų pardavėjus kartais atrodo, kad prekyba miško ar sodo gėrybėmis yra mūsų skurdo veidrodis. Taip neturėtų būti.

– Už grybus ir uogas Tauragėje nepragyvensi. Mūsų ne tokie turtingi miškai kaip Dzūkijoje. Tačiau litą kitą prisidurti galima. Nesu profesionali grybautoja, tačiau retkarčiais nueinu į mišką, šiek tiek grybų atidedu šeimai, kas lieka parduodu. Nepasakyčiau, kad žmonės labai puola pirkti, kas turi pinigų, tas valgo konservuotus arba šviežius pievagrybius. Mažiau pasiturintis grybais nesilepina, – savo mintimis apie prekybą dalinosi tauragiškė Regina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita savo sode užaugintomis šparaginėmis pupelėmis, cukinijomis ir kitokiomis daržovėmis prekiaujanti moteriškė sakė, kad didelių sumų iš sodo neužsidirba, tačiau sėkloms išleistus pinigus susirenka. Ji patikino, kad per dieną prekiauti nėra lengva, tačiau prekiauti ir pabendrauti su žmonėmis jai patinka.

– Ne viskas matuojama pinigais, – pasakė močiutė, nusisukdama nuo fotoaparato objektyvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų