REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 29 d., į Vilniaus Kongresų rūmus kviečiami visi, vertinantys kokybišką klasikinę muziką. Čia koncertą surengs pirmą kartą į Lietuvą atvyksiantis garsusis tenoras iš Niujorko - Charlesas Castronovo, puikiai pažįstamas net tik JAV, bet ir Europos garsiausių salių lankytojams. Amerikiečiui Lietuvoje talkins Donato Katkaus vadovaujamas Šv. Kristoforo kamerinis orkestras.

REKLAMA
REKLAMA

„Esame labai laimingi pagaliau galėdami pranešti, jog garsusis Ch.Castronovo sutiko atvykti į Vilnių. Tai  tikrai didelis įvykis klasikinės muzikos mylėtojams, kadangi atlikėjas yra itin geidžiamas visose, net ir pačiose didžiausiose ir profesionaliausiose, pasaulio scenose.  Džiaugiamės, kad tarp toli į priekį suplanuotų savo pasirodymų, amerikietis įtraukė ir vienintelį savo pasirodymą mūsų šalyje“, - tikina pirmojo tenoro vizito į Lietuvą organizatoriai.

REKLAMA

Vienoje scenoje su Placido Domingo

36-erių Ch. Castronovo – garsus tenoras, savo karjerą pradėjęs gimtojoje JAV, tačiau per trumpą laiką sugebėjęs gauti daug pagrindinių vaidmenų visame pasaulyje. Vyras klasikinio vokalo paslapčių mokėsi viename Kalifornijos universitete, čia jį pastebėjo Los Andželo operos meno vadovas Williamas Vendice'as.  Supratęs, kad studentas – tikras talentas, iškart pakvietė į savo trupę.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ir buvo Ch. Castranovo karjeros pradžia, atvėrusi duris į garsiausias pasaulio operos scenas. Tenoras jau yra pasirodęs ir publiką sužavėjęs Metropoliteno operoje, Karališkame Covent Gardeno teatre, taip pat didžiausiuose Berlyno, Vienos, San Francisko, Zalsburgo bei Santa Fe teatruose.  Ch. Costronovo pavardę galima pamatyti tokių operų kaip „Rigoletas“, „La boheme“, „Traviata“ afišose, taip pat sutikti vienoje scenoje su garsiuoju Placido Domingo. Opera, Royal Opera, Covent Garden (Alfredo

Koncerte – D. Katkaus orkestras ir duetas su Lilija Gubaidulina

Tenoras jau dešimt metų nuolat keliauja po pasaulį su soliniais pasirodymais, kuriuose susipina tradicinė neapolietiška muzika, gitaros, akordeono bei perkusijos garsai. Kelis šio repertuaro kūrinius išgirs ir jo gerbėjai Lietuvoje.

Koncerte Vilniaus Kongresų rūmuose klausysimės ne tik Ch. Costronovo atliekamų kūrinių iš visiems gerai žinomų operų, bet išgirsime ir duetą su operos artiste iš Tatarstano, kuri pamažu tampa didžiule Lietuvos žvaigžde. Sopranas Lilija Gubaidulina mūsų šalyje išgarsėjo laimėjusi LRT konkursą „Triumfo arka“. Maža to, Ch.Castronovo gerbėjams Lietuvoje paruošė programą su puikiai pažįstamo Donato Katkaus vadovaujamu Šv. Kristoforo kameriniu orkestru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų