REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinio, ekonominio, kultūrinio ir tarptautinio bendradarbiavimo su Jungtine Karalyste plėtra – Lietuvos siekis ir interesas, pirmadienį per susitikimą su naujuoju Jungtinės Karalystės ambasadoriumi Deividu Džonu Hantu (David John Hunt) sakė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos parlamento vadovė pažymėjo, kad jos ir Jungtinės Karalystės naujojo ambasadoriaus susitikimas yra lydimas tam tikros simbolikos, nes būtent paskutinėmis rugpjūčio dienomis prieš dvidešimt metų Jungtinė Karalystė pripažino atkurtą nepriklausomą Lietuvą ir rugsėjo pradžioje užmezgė diplomatinius santykius.

REKLAMA

„Šiandien, prabėgus dviem dešimtmečiams, galime drąsiai teigti, kad Lietuva ir Jungtinė Karalystė plėtoja aktyvų dvišalį tarpparlamentinį bendradarbiavimą. Mus jungia ir gausi lietuvių bendruomenė Londone ir kituose miestuose. Tačiau esame suinteresuoti dar labiau stiprinti dvišalius polinius, ekonominius ir kultūrinius ryšius, nes taip galėsime labiau padėti ir mūsų tautiečiams Jungtinėje Karalystėje“, – sakė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

I. Degutienė pabrėžė, kad Lietuvą ypač domina ekonominių ryšių ir bendradarbiavimo informacinių technologijų srityje plėtra, ir sakė besidžiaugianti, kad sėkmingos Jungtinės Karalystės kompanijų investicijos Lietuvoje leido sukurti šimtus naujų darbo vietų.

I. Degutienė pasveikino Jungtinės Karalystės iniciatyvą rengti bendrus susitikimus su Šiaurės ir Baltijos valstybių atstovais bei pažymėjo, kad Jungtinė Karalystė visuomet buvo tvirta Baltijos šalių atrama Europos saugumo sistemoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų