REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Regiono plėtros galimybes, bendrus tikslus ir tolesnio bendradarbiavimo perspektyvas aptars į Baltijos ir Šiaurės valstybių (Nordic Baltic Eight, NB8) susitikimą Helsinkyje, Suomijoje, susirinkę užsienio reikalų ministrai. Šiame rugpjūčio 29–30 dienomis vyksiančiame aštuoneto susitikime dalyvaus ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį neformaliame NB8 užsienio reikalų ministrų susitikime su Ukrainos užsienio reikalų ministru Kostiantynu Hryščenka bus aptarti Ukrainos ir Europos Sąjungos santykiai, ES Rytų partnerystės klausimai bei padėtis Baltarusijoje.

REKLAMA

Bus diskutuojama ir apie Ukrainos planus iki 2011 metų pabaigos baigti derybas su ES dėl Asociacijos susitarimo, kurio neatsiejama dalis būtų ir pirmoji laisvosios prekybos sutartis ES Rytų kaimynystėje.

Antradienį įvyks Šiaurės ir Baltijos šalių ministrų susitikimas, kuriame, be minėtų temų, bus aptarta situacija Šiaurės Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose, galimybės užbaigti konfliktus Libijoje ir Sirijoje, padėtis Vakarų Balkanuose, daugiausiai dėmesio skiriant Serbijos ir Kosovo santykiams.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau A. Ažubalis drauge su kitais ministrais dalyvaus seminare „Šiaurės ir Baltijos šalys: būsimas dvidešimtmetis“. Lietuvos užsienio reikalų ministras kalbės diskusijoje „NB8 – komanda ar aštuoni individualūs žaidėjai Europos ir pasaulio arenoje?“.

Antradienį taip pat įvyks dvišalis A. Ažubalio ir Danijos užsienio reikalų ministrės Lenės Espersen (Lene Espersen) susitikimas, kurio pagrindinė tema, pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, – artėjantis Danijos pirmininkavimas ES.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų