REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italai žino, ko tikėtis iš „Panda" automobilio – nuo 2003 gaminamas antros kartos modelis jau įveikė 2 mln. pagamintų automobilių skaičių. Rugsėjį tarptautinėje Frankfurto automobilių parodoje bus pristatytas jo įpėdinis, tad italai tikisi ne ką mažesnės sėkmės. „Panda“ platforma liko ta pati, atnaujinta tik išvaizda ir pagerintos techninės charakteristikos.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilis šiek tiek ūgtelėjo, priekyje plačiai šypsosi radiatoriaus grotelės, o galinio langelio apvalainos formos aptinkamos beveik visur – žibintuose, ratų arkose, durelių rankenėlėse ir net salone. Viduje ši mašina liko tokia pat miela konservų dėžutė: kadangi atstumas tarp ašių nepadidėjo, daugiau vietos galinių keleivių keliams atsirado tik dėl plonesnių priekinių sėdynių. Erdvės ties pečiais liko tiek pat, o į bagažinę sudėsite šiek tiek didesnę mantą.

REKLAMA

Į akis iš karto krinta naujas prietaisų skydelis, kuris dabar dažomas kėbulo spalva. Mažasis praktiškas automobiliukas nuo šiol siūlys ir šios klasė atstovams kol kas dar neregėtą įrangą. Už papildomą kainą bus galima užsisakyti šildomas sėdynes, navigacijos sistemą, o vėliau net ir avarinio stabdymo mieste sistemą su vaizdo kamera. Automobilis taip pat turi keturias saugos oro pagalves ir stabdžių pagalbininką (ar ateityje bus montuojama ESP, kol kas nenuspręsta), tad „Fiat" gamintojai pagrįstai tikisi keturių žvaigždučių „Euro NCAP“ saugumo testo įvertinimo.

Naujo 0,9 l darbinio tūrio dviejų cilindrų benzininio variklio su tiesioginiu įpurškimu galingumas siekia 65 AG, versijos su turbina – 85 AG. Galima bus rinktis ir modelį gamtinėmis dujomis mintančiu 80 AG varikliu. Gerai žinomas 1,2 l keturių cilindrų variklis varomas benzinu ir suskystintomis dujomis pasiekia 69 AG, o 1,3 l dyzelinis – 75 AG. Visi motorai komplektuojami su „Start-stop" sistema, tad dviejų cilindrų benzininių variklių aplinkos tarša sieks vos 99 g/km CO2, o 100 km kelio jie vidutiniškai sudegins 4,2 l degalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų