REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

JAV gyventojus šiurpinęs uraganas tolsta nuo rytinės pakrantės. Uraganui užgriuvus JAV pakrantę, sekmadienį kilo didžiulės vandenyno bangos. Jos sukėlė potvynius.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 23.45) BBC teigimu, situacija JAV stabilizuojasi. Uraganas ėmė tolti nuo JAV krantų, o gyventojai lengviau atsikvėpė, ypač dėl to, kad baisiausios prognozės taip ir liko prognozėmis.

REKLAMA

(Papildyta 23.18) Niujorko meras ramina žmones ir žada atšaukti masinę evakuaciją.

(Papildyta 20.16) JAV dirba gelbėtojų komandos, nespėję evakuotis žmonės traukiami iš apsemtų namų. Skelbiama, kad galėjo žūti 15 žmonių. Be elektros liko beveik keturi milijonai gyventojų.

(Papildyta 18.20) Dėl galimų smarkių vėjų išjungta ir Oister Kriko atominė elektrinė Naujajame Džersyje.

(Papildyta 17.09) „RIA-Novosti“ praneša, kad uraganas, pasiekęs Niujorką, susilpnėjo. Dabar jam suteiktas tropinės audros statusas, pranešė Majamyje įsikūręs Nacionalinis uraganų centras. Audros vėjo stiprumas sumažėjo iki 100 kilometrų per valandą.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 15.56) Vanduo kai kuriose vietose pralaužė pylimus ir semia Niujorko rajonus. Panaši situacija ir kituose JAV pakrantės miestuose.

(Papildyta 14.48) Merilende dėl audros įsijungus apsaugos sistemoms, sustojo vienas atominės elektrinės reaktorių. Skelbiama, kad be elektros yra trys milijonai JAV gyventojų. CNN teigimu, vanduo pradeda plūsti į Long Beacho gatves. Numatoma labai stipri liūtis.

Balsas.lt skaitytojas Laurynas taip pat patyrė stichijos siautulį. Dėkojame Laurynui už nuotraukas.

(Papildyta 13.01) Niujorko gatvės ištuštėjo. Daug žmonių evakuota. Pavieniai praeiviai nepabūgo stichijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stiprus vėjas ir lietus užklupo Niujorko centrą, tačiau manoma, kad pastatams didelio pavojaus nekils.

(Papildyta 11.50) Uraganas jau siaubia Niujorką.

(Papildyta 11.00) Skelbiama, kad galėjo žūti 10 žmonių. Pasirodė informacijos, kad sustiprėjęs vėjas sukėlė tornadus. Niujorke didėja panika. Sustabdytas visuomeninis transportas, oro uostai, laivyba.

Uraganas beveik pasiekė Niujorką. Mieste dislokuoti kariai, budi pareigūnai.

(Papildyta 10.12) „Niujorko gyventojai turi būti pasirengę stichijai. Uraganas jau pasiekė miestą“, - sakė Niujorko meras M. Bloombergas, paraginęs žmones pavojaus atveju bėgti į slėptuves, praneša BBC.

REKLAMA

Sekmadienio rytą uragano centras buvo į pietryčius nuo Merilando kurorto Ošen Sičio.

Niujorko pareigūnai sakė, jog didžiausią potvynių pavojų kelia ne vėjas, bet vandenyno bangos.

Skelbiama, kad tai didžiausias uraganas JAV pakrantėje per du dešimtmečius. Tačiau JAV pareigūnai šį kartą atrodo pasiruošė gan neblogai.

(Papildyta 09.33) AFP teigimu, kad dėl uragano rytinėje JAV pakrantėje atšaukta 8 tūkst. lėktuvų reisų.

Uraganas, judėdamas JAV pakrante, gali virsti niokojančiais tornadais, perspėja Amerikos specialistai.

REKLAMA

Pranešama, kad audra sukėlė žemės nuošliaužas, rovė medžius, tvindė kelius. Be elektros liko beveik milijonas gyventojų. Kaip skelbia BBC, stichijos metu galėjo žūti aštuoni žmonės.

JAV prezidentas nutraukė savo vasaros atostogas ir paragino amerikiečius, atsidūrusius audros kelyje, neužmiršti savo ir artimųjų saugumo.

Niujorke buvo atidaryta daugiau nei 90 prieglaudų, kur pastogę gali gauti 70 tūkst. žmonių, tačiau šeštadienį vakare užsiregistravusiųjų skaičius siekė tik 5 tūkst. 500.

Artėjant uraganui JAV prasideda evakuacija

Garsiausi istorijoje uraganai, pasiekę valstijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų