REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurbarko senamiestyje esanti Kauno gatvė, tiksliau didžioji jos dalis nuo bažnyčios pusės, per vasarą gerokai pasikeitė: įgavo ir naują formą, ir kitą įvaizdį. Vieniems trinkelėmis išklota ir išplatėjusi gatvė teikia daugiau džiaugsmo, kitiems mažiau, tačiau abejingų beveik nepalieka. Ypač dėl darbus vykdančios įmonės UAB „Jurmelsta“ kaimynystės. Darbininkai dažnai sulaukia ne tik rytmetinių draugiškų pasisveikinimų, bet ir paburnojimų. Dėl daugelio dalykų: pernelyg lėto tempo, darbų kokybės, trukdymo ar kultūros stokos.

REKLAMA
REKLAMA

Kurioje pusėje tiesa, bandoma išsiaiškinti oficialiais raštais, į kuriuos, pasak Jurbarko r. verslininkų organizacijos pirmininko, o dabar ir Tarybos nario Gintario Stoškaus, atsakyti delsiama.

REKLAMA

Daugiausiai priekaištų konkursą laimėjusiai UAB„Jurmelsta“ turi šioje gatvėje įsikūrę verslininkai. Nuo pavasario vykstantys darbai ne tik ženkliai sumažino įmonių apyvartą, bet ir privertė patirti kitų nuostolių. Ne tik materialinių.

Parduotuvę Kauno gatvėje turintis G. Stoškus savivaldybės administracijai parašė raštą, kuriame išdėstė savo požiūrį į vykstančius darbus. Į jį kaip tarybos narį kreipėsi su pretenzija ir dalis kitų šios gatvės verslininkų. Pasak G. Stoškaus, po pretenzija buvo maždaug 10 parašų.

REKLAMA
REKLAMA

„Ir aš parašiau laišką savivaldybės administracijai, kadangi ji yra šių darbų užsakovas, ir verslininkai. UAB „Jurmelsta“ darbuotojams atrodo, kad jie dirba visiškai vieni šioje gatvėje ir nekreipia dėmesio į tai, kad ir kiti ūkio subjektai vykdo veiklą. Jų darbas turėtų nekliudyti kitiems žmonėms dirbti. Ir ne tik dirbti, bet ir gauti paslaugas. Pavyzdžiui, tvarkydami gatvę prie įėjimo į parduotuvę, išėmė plokštes, padarė didžiulį aukštį iki laiptelio. Kurį laiką senyvo amžiaus žmonėms išvis buvo sunku užlipti, tad klientai rinkosi patogesnėse vietose esančias parduotuves. Iškart pajutome apyvartos sumažėjimą. Lygiai tas pats nutiko ir kitose parduotuvėse. Ties praėjimu užstatyta technika, nepalikti praėjimai, nemandagus darbuotojų elgesys vyte vijo žmones ieškotis kitų prekybos vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvo ir rimtesnių problemų. Šalia vienos parduotuvės išėmė senas šaligatvio trinkeles, neišsprendė lietaus nuotekų surinkimo klausimo, o kilus liūčiai buvo užpiltas rūsys. Dalį drabužių savininkei teko išmesti, patalpos buvo užlietos ir apgadintos, todėl ji savivaldybės prašo, kad šita problema būtų sprendžiama“ , – pasakoja verslininkams atstovaujantis G. Stoškus.

Dėl užpylimo vandeniu, UAB „Jurmelsta“ vadovas K. Naujokas ir darbų vykdytojas R. Juknevičius turi savo atsakymus. Pasak jų, darbų eigoje vandens šulinėliai buvo aukščiau negu gatvė, nes dar buvo nesudėtos trinkelės. Kai gatvę sutvarkys, panašių problemų neturėtų kilti.

Darbų vykdytojas R. Juknevičius sako, kad apie įvairius nepasitenkinimus ar nesklandumus sužino dažniausiai tik gandų forma. Jokio oficialaus rašto jis nėra matęs. Žino, kad gyventojai barasi ir dėl po liūčių pakilusio vandens, ir dėl tvarkomos teritorijos, kurią norėtų „pakreipti“ į savo nuosavybės pusę. Tačiau raudona linija eina sulig namo kampu ir viskas. Jokių nukrypimų. Dėl laiptelių taip pat išgirsta pageidavimų. Laiptelių jie nekeičia, nebent mažareikšmius, susidėvėjusius, prastos būklės, tačiau visi kaip susitarę norėtų naujų. Kurie normalūs laiptai, juos palieka.

„Visiems neįtiksi, – įsitikinęs R. Juknevičius. – Darbus atlikti daugmaž spėjame. Grafiko įpareigojančio kaip ir neturėjom, geranoriškai buvome susitarę, kurias gatvės dalis uždarysim, kurias atidarysim. Šiandien jau bus galima įvažiuoti į aikštelę prie „Monopolio“, paskui trinkeles nutiesim iki Ugniagesių gatvės. Dar mėnesis nesklandumų ir Kauno gatvė bus atidaryta“.

REKLAMA

Dėl „Monopolio“ aikštelės darbų vykdytojas buvo teisus, antradienio pavakarę kelias čia buvo atvertas, tačiau jau dvi savaites matėsi darbų pabaiga, bet eismo judėjimui trukdė neasfaltuoti gatvių galiukai. Asfaltavimo darbus vilkino subrangovas.

Apie darbų vilkinimą, „Mūsų laiko“ kalbintas verslininkų organizacijos pirmininkas G. Stoškus turi savo nuomonę: „Pas mus labai įdomi tvarka. Laimi įmonė konkursą, o atsakomybės lyg ir jokios. Kad ir dabartinis lopšelio-darželio „Nykštukas“ pavyzdys. Reikia sutartyse numatyti delspinigius, baudas. Už kiekvieną pradelstą dieną – po 1000 litų. Tada žmonės pagalvotų, ar išties jie pajėgūs dalyvauti konkurse“.

Pašnekovas mano, kad ir projektai darbams ruošiami ne visada apgalvotai. „Man būtų įdomu sužinoti, kaip žiemą vyks Kauno gatvės valymas. Gatvės vidurys išklotas trinkelėmis, čia ne asfaltas. Ar turės „Jurbarko komunalininkas“, kuris žiemą prižiūri gatves, specialius valytuvus, padengtus guma? Jeigu praeis su paprastu valytuvu arba kaušu, tai išvers visas trinkeles“, – svarstė verslininkas.

UAB „Jurmelsta“ vadovas K. Naujokas nusiskundimus sako girdintis tik iš verslininko G. Stoškaus, bet į juos nelabai kreipiantis dėmesio. Dėl to, kad žinantis šį žmogų, kuris visada ir visur jaučiasi teisus.

Pasak K. Naujoko, Kauno gatvės gyventojai ir verslininkai turi pasiūlymų ir norų, tačiau projektas buvo derinamas gal trejus metus. Informacijos niekas neslėpė, galėjo visi verslininkai susipažinti su projektu, dalyvauti diskusijoje, bet nelabai kam tada buvo įdomu. Susidomėta tik tada, kai darbai buvo vykdomi jau „ant slenksčio“. „Dabar pasigirsta visokios pretenzijos, kad čia ne taip, reikėjo kitaip, bet mes turime projektą ir nieko negalime keisti“, – kalbėjo UAB „Jurmelsta“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų