REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bedarbių mokytojų yra 15 proc. mažiau nei pernai, tačiau ne visi įsidarbinusieji ir toliau kremta pedagogo duoną. Tokius duomenis artėjant rusėjo 1-ajai surinko Lietuvos darbo biržos specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgdama į sumažėjusią pedagogų paklausą darbo rinkoje, Lietuvos darbo birža bedarbiams mokytojams su aukštuoju išsilavinimu skyrė didelį dėmesį, jiems pasiūlydama įgyti naujų kompetencijų. Daugiausia jų rinkosi verslo paslaugų vadybininko, finansininko, verslo administratoriaus, apželdinimo techniko, socialinio darbuotojo kursus. Pedagogai, dalyvaujantys perkvalifikavimo programose, sudaro iki 20 proc. visų dalyvių“, - komentuodamas situaciją darbo rinkoje sakė Lietuvos darbo biržos direktorius Mindaugas Petras Balašaitis.

REKLAMA

Iš viso rugpjūčio 1 dieną šalyje buvo registruota per 2 tūkst. bedarbių mokytojų. Nuo metų pradžios iš viso gauta 250 darbo pasiūlymų pedagogams - 17 proc. mažiau nei 2010 metais.

Daugiausia laisvų darbo vietų yra papildomojo ugdymo dalykų, chemijos, anglų ir lietuvių kalbų, dailės mokytojams Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno regionuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų