REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grikiai pigs

Pernai drastiškai pabrangę grikiai šiemet pigs, prognozuoja tiek prekybininkai, tiek grūdų perdirbėjai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet prognozuojamas geras grikių derlius, todėl  prekybos tinklo parduotuvėse žadame ženkliai mažinti grikių kainas rugsėjį-spalį, tačiau kol kas anksti prognozuoti, kiek tiksliai pigs grikiai“, - Eltai teigė „Maxima“ atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė.

REKLAMA

Pasak jos, šiuo metu 800 gramų grikių „Maxima“ parduotuvių lentynose kainuoja nuo 6,49 iki 9,99 lito. Tai yra daugiau nei dukart brangiau nei pernai prieš kainų kilimą.

„Jeigu palyginsime šių metų vieno mėnesio pirkimus su pirkimais, pernai tą patį mėnesį, kai grikių kruopos kainavo pigiau, tai galima sakyti, kad grikių perkamumas sumažėjo apie 10 procentų“, - teigė O. Malaškevičienė.

Apie grikių pigimą nedrąsiai kalba ir Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijos konsultantas Raimondas Guobis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiek - negaliu pasakyti, kainos dienomis kinta. Pavyzdžiui, šią dieną moka vieną kainą, o dar lenkai yra, jie dažnai atvažiuoja, superka ir kainas keičia. Manyčiau, kad kaina bent jau ne didesnė nei pernai, bet gal ir mažesnė“, - sakė R. Guobis.

Pasak asociacijos atstovo, pernai grikių kainas labiausiai pakėlė juos supirkinėję lenkai.

„Lenkai išsiveža iš mūsų žaliavinius grikius ir pakelia kainas, kadangi jie moka brangiau negu mokėdavo Lietuvos supirkėjai. O kada lenkai kėlė, ir mūsiškiai pakėlė supirkimo kainas, nieko nepadarysi - konkurencija, taip ir pabrango produktai“, - aiškino R. Guobis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų