REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Leopardo kailis vietoj įdegio: kaip atsikratyti pigmentinių dėmių?

Prabėgusi vasara dažnai palieka ne tik malonių prisiminimų apie atostogas, bet ir visai nepuošiančių pigmentinių dėmių. Leopardo kailį primenanti oda vietoj bronzinio įdegio – ne pati maloniausia staigmena.

Prabėgusi vasara dažnai palieka ne tik malonių prisiminimų apie atostogas, bet ir visai nepuošiančių pigmentinių dėmių. Leopardo kailį primenanti oda vietoj bronzinio įdegio – ne pati maloniausia staigmena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip kuo greičiau jos atsikratyti?

Pigmentinių dėmių dažniausiai atsiranda ant veido, krūtinės, rankų. Kad jos išnyktų greičiau, prireiks ne tik specialių grožio procedūrų, bet ir pakoreguoto valgiaraščio. Lėkštėje turėtų atsirasti daugiau produktų,

kuriuose gausu vitaminų C, A ir B. Jei pigmentinės dėmės labai ryškios, jas pašalinti padės kvalifikuoti grožio specialistai, galite kreiptis ir į dermatologus. Tačiau neryškias, vasaros saulės pasėtas dėmeles galima balinti ir pačiam, namų priemonėmis.

REKLAMA

Švaru ir švelnu. Pigmentinių dėmių sumažėja nušveitus nuo odos paviršiaus negyvų ląstelių sluoksnį. Todėl du kartus per savaitę nuvalykite odą šveičiamuoju kremu.

Kosmetikos galia. Balinamieji kremai, losjonai ir kaukės, kurių galite įsigyti tiek kosmetikos parduotuvėse, tiek vaistinėse – dermatologiškai patikrinti ir iš tiesų veiksmingi. Svarbiausia – išsirinkite tinkamiausią (deja,

neretai tenka spėti, taigi prieš atrasdami tinkamiausią, tikėtina, išmėginsite ir vieną kitą visai netinkamą) ir naudokite jį nuolat, kaip parašyta instrukcijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Paprasčiausi stebuklai. Viena populiariausių liaudiškų priemonių kovojant su pigmentinėmis dėmėmis – raugintų kopūstų sunka. Suvilgykite ja marlės gabalėlį ir kasdien tepkite ant dėmėmis nusėtos odos. Galite pasidaryti ir sunkos kompresą – palaikykite jį uždėję ant dėmių 10–15 minučių. Išbandžiusieji pataria išmėginti net 30 kasdienių kompresų kursą. Teigiamą efektą turėtumėte pajusti jau po 10–15 procedūrų.

Natūralios priemonės. Nuo seno žinoma, kad nuo odos pašalinti pigmentines dėmes padeda krienai, kiaulpienės, agurkai, citrinos. Šiuose augaluose esančios aktyviosios medžiagos prasiskverbia į odą, savo rūgštimis paveikia tamsų pigmentą ir taip šviesina odą. Tad bent jau kas antrą dieną galite odą palepinti šių augalų sultimis: suvilgykite jose vatos gabalėlį ir švelniai pavalykite veidą, o po 10–15 minučių nuplaukite

vėsiu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ateityje būkite atsargesni! Jei šią vasarą ant kūno pastebėjote pigmentinių dėmių, būkite budrūs: dabar išblukintos kitą vasarą jos gali dar labiau išryškėti! Todėl nuo šiol atidžiau rūpinkitės odos apsauga nuo

saulės: kasdien naudokite nuo UV spindulių saugantį kremą, dėvėkite akinius nuo saulės, vasarą prie aprangos derinkite skrybėlę plačiais kraštais. Visos šios priemonės apsaugos veidą nuo tiesioginių saulės

spindulių. Taip pat saulėtomis dienomis venkite ilgų pasivaikščiojimų ar buvimo saulėje tada, kai ji aktyviausia – nuo 12 iki 15 valandos.

REKLAMA

Balinamasis SPA

Namuose pasigamintos kaukės ir losjonai ne tik švelniai puoselės odą, bet ir padės greičiau atsikratyti po vasaros likusių strazdanėlių bei pigmentinių dėmių.

Agurkų kaukė. Šviežius agurkus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apdėkite jais veidą.

Petražolių losjonas. Stiprų petražolių šaknų nuovirą sumaišykite su vienos citrinos sultimis. Mišiniu valykite veidą ryte ir vakare.

Žaliasis kompresas. Sumaišykite pusę stiklinės šilto pieno, įdėkite keturis šaukštus smulkintų šviežios petražolės lapelių. Tokia kaukė-kompresas minkština ir balina odą.

REKLAMA

Balinamoji kaukė visų tipų odai. Į keletą šaukštų šilto pieno įdėkite 1/3 šaukštelio avižinių miltų, išmaišykite, kad gautųsi tyrelė, ir tepkite ant veido.

Balinamoji, drėkinamoji ir maitinamoji kaukė. Iki vientisos konsistencijos sumaišykite tris šaukštelius varškės su vienu šaukšteliu medaus. Kaukę tepkite ant švaraus veido.

Balinanti petražolių ir rūgpienio kaukė. Sumaišykite šaukštą smulkintų petražolių su  šaukštu rūgpienio (riebiai odai) arba grietinės (sausai odai). Kaukę tepkite ant odos ir laikykite 15–20 minučių. Nuplaukite vėsiu vandeniu, o dar geriau – ramunėlių nuoviru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia – nepakenkti!

Paprastai pigmentinės dėmės ir strazdanos nenušviesėja po pirmojo eksperimento. Pasirinktą priemonių kompleksą turėtumėte taikyti dvi–tris savaites.

Jei ant odos atsirado šviesių dėmelių – ženklas, kad balindama persistengėte. Šį defektą geriausiai padės užmaskuoti savaiminio įdegio kremas – tolygiai ištepkite juo odą ir balkšvos dėmelės pasislėps. Be abejo, nepamirškite sumažinti balinimo procedūrų intensyvumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų