REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad depiliuojant mažiau skaudėtų

Jei šią vasarą pagaliau atsisakėte tik trumpalaikį efektą suteikiančios, o vėliau tikru ežiuku paverčiančios skutimo procedūros ir išbandėte depiliaciją vašku, tikriausiai didžiausiu jos trūkumu laikote sukeliamą

skausmą. Ar žinojote, kad jį galite gerokai sumažinti? mažiau skaudėtų...

Jei šią vasarą pagaliau atsisakėte tik trumpalaikį efektą suteikiančios, o vėliau tikru ežiuku paverčiančios skutimo procedūros ir išbandėte depiliaciją vašku, tikriausiai didžiausiu jos trūkumu laikote sukeliamą

skausmą. Ar žinojote, kad jį galite gerokai sumažinti? mažiau skaudėtų...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plaukelių šalinimas vašku užtikrina ilgiau džiuginsiantį efektą, po jo oda lieka lygi ir švelni. Pateikiame 10 būdų, kaip sumažinti skausmą ir tinkamai pasirūpinti oda prieš depiliaciją ir po jos.

REKLAMA

1. Parą iki depiliacijos nešveiskite odos. Šveičiant ne tik pašalinamas negyvų odos ląstelių sluoksnis, bet ir sudirginami paviršiniai audiniai, todėl į depiliaciją oda reaguos jautriau, bus dirglesnė.

2. Depiliuokite tik švarią, sausą odą. Ypač patariama prieš depiliuojant pagulėti šiltoje vonioje – oda suminkštės, atsivers poros. Tačiau išlipusi iš vonios, netepkite jos jokiu losjonu ar kremu – odos paviršiuje likę ir plaukelius padengę riebalai trukdys vaškui efektyviai prikibti, tad depiliuojant pasiliks daug plaukelių.

REKLAMA
REKLAMA

3. Geriau atsisakykite depiliacijos likus savaitei iki mėnesinių, nes tada organizmas tampa jautresnis skausmui, oda – dirglesnė. Palankiausias laikotarpis – viena–dvi savaitės po mėnesinių, kai individualus skausmo slenkstis pakyla aukščiausiai.

4. Jei esate labai jautrūs depiliacijos sukeltam skausmui, pamėginkite likus valandai iki procedūros išgerti skausmą malšinančių vaistų, pavyzdžiui, ibuprofeno. Jis ne tik sumažins patiriamą nepatogumą, bet ir apsaugos nuo uždegimo, jei depiliuojant ant odos patektų ligas sukeliančių bakterijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Jei keliaujate į saloną depiliuoti bikinio srities, siaurukes (kelnaites su juostele) ir nėriniuotas kelnaites geriau pamirškite. Rinkitės patogius medvilninius, ne pernelyg aptemtus apatinius drabužius. Sintetinės kelnaitės gali nemaloniai dirginti odą, sukelti porų užsikimšimą, plaukelių įaugimą. O medvilninės patogiai sugers prakaitą, švelniai saugos ir netrins odos. Natūralus šilkas – taip pat puikus pasirinkimas. Jei tą dieną, kai darysitės depiliaciją, laukia dar ir treniruotė, kurioje dėvėsite aptemptą sintetinę sportinę aprangą,

suplanuokite ją prieš depiliaciją.

REKLAMA

6. Prieš procedūrą pastebėjote, kad yra įaugusių plaukelių? Verčiau palikite juos ramybėje ir nemėginkite išpešti pincetu – tai gali sukelti tik dar daugiau nemalonių pojūčių. Verčiau patepkite tokias vietas antibakterine priemone – ji sumažins infekcijos riziką, paraudimą ir skausmą.

7. Depiliuojant oda turėtų būti kiek įmanoma daugiau įtempta. Vaško juostelę plėškite prieš plaukų augimo kryptį – taip efektyviau išrausite plaukelius ir mažiau skaudės.

8. Ar pastebėjote, kad susižeidę ar pajutę skausmą paprastai imate kvėpuoti trumpai ir negiliai? Tai natūrali kūno reakcija, kuri šiek tiek sumažina skausmą. Išmėginkite tokią kvėpavimo techniką ir depiliuojant.

Giliai kvėpuokite tol, kol tepamas vaškas, ir trumpai bet stipriai iškvėpkite, kai juostelė plėšiama nuo odos.

REKLAMA

9. Po depiliacijos venkite karščio procedūrų – karštos vonios, saunos, saulės vonių ar soliariumo. Oda bus sudirgusi ir jautri, tad šiluma ir UV spinduliai gali padaryti meškos paslaugą jūsų grožiui.

10. Tebus oda lygi ir švelni. Dvi dienas po depiliacijos nušveiskite odą. Šveitimo procedūrą kartokite kas antrą dieną. Tai padės apsisaugoti nuo plaukelių įaugimo problemos. Galite šią kūno sritį patepti ir losjonu su alavijais ar ramunėlėmis. Jei depiliavote pažastis, kurį laiką venkite dezodoranto – kol oda pakankamai nesutvirtėjo, ši priemonė patektų ne ant jos paviršiaus, o į gilesnius sluoksnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip depiliuojama vašku?

Karštas vaškas. Šis būdas leidžia šalinti plaukelius su šaknimis, jie atauga tik po keturių–šešių savaičių. Procedūrą galima atlikti pačiam arba grožio salone. Vaškas išlydomas kaitinant. Jo temperatūra neturi

viršyti kūno temperatūros, nes galima nusideginti. Vaškas paskirstomas ant odos mentele, o kai sustingsta, vienu sykiu atplėšiamas nuo kūno kartu su visais plaukeliais, prieš jų augimo kryptį. Šis būdas gana skausmingas, ypač pirmą kartą. Mažiausiai skauda, kai šalinami kojų plaukeliai. Nelabai jautrūs skausmui žmonės gali tai daryti ir su plaukeliais po raumenimis (pažastyse ir bikinio zonoje). Procedūra atliekama tik tada, kai plaukeliai yra ne trumpesni nei keturių milimetrų, nes smulkesnių vaškas tiesiog „nesuims“.

Šaltas vaškas. Procedūra atliekama tuo pačiu principu, tik nereikia šildyti vaško. Oda ištepama vašku, tada ant jo uždedama specialaus popieriaus juostelė (parduodama pakuotėje kartu su vašku) ir vienu judesiu nuplėšiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų