REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patriotinių idėjų puoselėtoją Editą Mildažytę Lietuvos televizijos žiūrovai netrukus išvys dar viename lietuvybę ugdančiame projekte. Rusėjo 12-ąją prasidedančiame Lietuvos televizijos sezone Edita pasišovusi vesti ne tiktai „Bėdų turgų“, bet ir provokuoti kultūrinėje diskusijoje „Europos vidury“.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su laidos prodiuseriu Egmontu Bžesku E. MIldažytė žada, kad tai bus iššūkis niurzgliams, kurie tik dejuoja, kaip Lietuvoje viskas blogai. „Yra nuostabus posakis „Aukso vidurys“. Tokia ir mūsų Lietuva, kurioje, kaip sako klimatologė Audronė Galvonaitė, nieko nėra per daug. Bet gal tai ir yra gerai? Tikras aukso vidurys Europos vidury. Gal čia nesiverčia nafta, bet ir nesvilina 40-ties laipsnių karštis...Gal nekasam deimantų, bet ir nestingstam 40-ties laipsnių šaltyje“, – entuziastingai dėsto Edita Mildažytė, dėl naujojo projekto pasiryžusi net pakeisti įvaizdį.

REKLAMA

Lietuvoje šaknis įleidę nemažai užsieniečių, kurie jau spėjo ir mūsų kalbą neblogai išmokti. Laidos kūrėjai, ieškodami skirtumų ir panašumų tarp lietuvių ir kitų kultūrų atstovų, į „Europos vidurio“ provokacijas įtrauks ir juos. Diskusijos tarp garsių lietuvių ir Lietuvoje gyvenančių užsieniečių vyks įvairiausiomis temomis: apie šeimos sampratą, religinius skirtumus, visuomenines aktualijas, švietimo reikalus, tradicijas, kultūrą. Kaip jie integravosi Lietuvoje? Kaip išmoko lietuvių kalbą? O ką niurzgantiems lietuviams gali pasakyti grįžtantys emigrantai? Laidoje dalyvaus ir jie.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl Lietuva tokia brangi atrodo išvažiavusiems? Ir kodėl į ją taip lygiuojasi tie, kurie kartu kažkada sėdėjo su mumis vienoj „tiurmoj“ – gruzinai, moldavai, ukrainiečiai? Žiūrėkim, lyginkim, mokykimės ir dalinkimės“, – kviečia Edita Mildažytė.

Kultūrinės provokacijos – šmaikščioje diskusijų laidoje „Europos vidury“ jau nuo rugsėjo 12-osios per Lietuvos televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų