REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaičiuojant paskutines vasaros dienas Lietuvos pramogų organizatoriai ir platintojai jau gali apibendrinti šio sezono pramogų tendencijas. Jų teigimu vis naujų, originalių pramogų poreikis tik augs. Lietuviai vis daugiau dėmesio skiria kokybiškam savo laisvalaikiui ir renkasi ilgam įspūdį paliekančias pramogas.

REKLAMA
REKLAMA

Vasaros pramogų tendencijos

Didžiausio Lietuvoje pramogų prekybos tinklo „Gera dovana“ direktoriaus Ernesto Kačerausko teigimu, kiekviena vasara atneša naujas tendencijas, iš kurių galime stebėti besikeičiančius lietuvių pramogavimo įpročius. Praėjusi vasara buvo labai karšta, todėl ypač populiarios buvo vandens pramogos – plaukimai laivais, baidarėmis, vandens parkai. Žmonėms tiesiog norėjosi ištrūkti nuo alinančio karščio arčiau vandens.

REKLAMA

Skrydis oro balionu (nuotr. Organizatorių)Skrydis oro balionu (nuotr. Organizatorių)

Šiais metais visus pardavimo rekordus muša skrydžiai. Galimybė pakilti i orą mažais lėktuvėliais, sklandytuvu ar parasparniu buvo nauja patirtis, suviliojusi ne vieną. Tokiam aktyvių pramogų populiarumui didelę įtaką padarė krizė, privertusi paslaugų organizatorius konkuruoti kaina. Skrydis oro balionu prieš kelis metus kainavo 400-500 Lt, tuo tarpu šiandien ši pramoga kainuoja tik 269 litus. „Paslauga tapo „įkandama“ platesniam pirkėjų ratui, tad ir norinčių pramogauti padaugėjo. Kad patenkintume išaugusį klientų srautą netgi įsigijome nuosavą oro balioną“, – teigė „Geros dovanos“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie tokio tipo pramogų populiarumo prisidėjo ir tai, kad jos tapo daug lengviau ir patogiau prieinamos: anksčiau žmogus, norėjęs paskristi parasparniu ar iššokti su parašiutu, turėdavo pats susirasti kur tokios paslaugos yra teikiamos. Tuo tarpu dabar tokias pramogas galima nusipirkti prekybos centruose kartu su grietine ir pienu.

Vasaros išdaigos

Šios vasaros išskirtinis bruožas – itin permainingi orai. Aktyvių pramogų organizatoriams tai bene pagrindinis iššūkis. „Dėl kaprizingų orų dažnai tekdavo atidėlioti jau suplanuotus skrydžius, o ir planuoti į priekį kai orai taip greit keičiasi gali nebent 2–3 dienoms“ – teigė parasparniais skraidinantis Tomas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sklandytuvai (nuotr. Organizatorių)Sklandytuvai (nuotr. Organizatorių)

Dėl permainingų orų klientams dažnai siūloma pramogas bandyti rytais, kada oras ramesnis. „Skrendant oro balionu ryte ir vaizdai gražesni ir saugiau, o galimybė, kad dėl blogo oro reikės atidėti skrydį labai maža“, – teigė oreivių klubo „Padangių gėlės“ pilotas Romanas Mikelevičius.

Blogos oro sąlygos koregavo ir kitų pramogautojų planus: jodinėjimai žirgais, pramogos virvių parkuose ar plaukimai baidarėmis taip pat labai priklauso nuo to koks tą dieną bus oras. Tačiau pramogų organizatoriai pataria nenusiminti – daugelis tokių atrakcijų vyksta ne tik vasarą. „Juk pagaliau turime priprasti prie Lietuvos orų ir mėgautis pramogomis ne tik vasaros, bet ir žiemos sezonu. Mes dirbame kasdien ištisus metus, nepriklausomai nuo oro sąlygų“, – sakė didžiausių Lietuvoje „One nuotykių parko“ Druskininkuose ir „Labas nuotykių parko" Vilniuje įkūrėjas ir vadovas M. Krasnickas.

REKLAMA

Ne tik pramoga, bet ir sportas

Apžvalginis skrydis (nuotr. Organizatorių)Apžvalginis skrydis (nuotr. Organizatorių)

Kai kuriems antrąja religija tapę jėgos aitvarai, sklandymas ar šokinėjimas parašiutu įtraukia vis daugiau aktyvių pramogų entuziastų. Šių pramogų organizatoriai džiaugiasi, kad vis dažniau tokį laisvalaikio praleidimo būdą renkasi ne tik jaunimas, bet ir brandaus amžiaus žmonės. Juk niekas geriau nesuteikia laisvės pojūčio, o ir įspūdžiai išlieka ilgam. Šiuo metu populiariausios aktyvios pramogos kainuoja apie 100 litų. Bet  linkę išleisti mažesnes pinigų sumas, taip pat ras ne mažiau įdomių ir ekstremalių pramogų. Todėl ir norinčių „skristi“ bei aktyviai leisti laisvalaikį šiemet daugiau.

REKLAMA

Naujausios pramogos

Skrydis virš Trakų dviems (nuotr. Organizatorių)Skrydis virš Trakų dviems (nuotr. Organizatorių)

Kadangi klientus nustebinti vis sunkiau, pramogų organizatoriai kasmet siūlo vis naujų originalių pramogų. „Kiekvienam vasaros sezonui stengiamės pateikti vis naujų paslaugų. Taip darome tam, kad naujų pramogų rastų net ir penktą kartą pas mus perkantis klientas“. Platintojų teigimu, šiemet jautėsi ir klientų iš užsienio, bei grįžusių atostogauti emigrantų srautas. Šie mielai bandė pažintines keliones laivas ar apžvalginius skrydžius virš gražiausių Lietuvos kampelių. Vokietijoje gyvenanti Dovilė Paškauskaitė po „Skrydžio virš 12 ežerų“ neslėpė susižavėjimo: „Įspūdžiai iš tiesų nepakartojami. Susipažinau su apylinkėmis, kuriose leisdavau vasaras (skrendama virš Aukštadvario ežerų -  aut.past.) ir net neįsivaizdavau, kokia graži mano gimtinė, tikriausiai, ir akys pripranta – sunku nustebinti, kai nuolat matai tik tai, kas po kojomis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų