REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net 20 kubinių metrų naujausios ir moderniausios kompanijos „Hewlett-Packard“ A serijos tinklo įrangos prireikė „Baltic Data Center“ kartu su „Blue Bridge“ specialistais įdiegiant telekomunikacijų bendrovės TEO vidinį administracinį tinklą. Jo greitaveika dabar siekia 10 Gbps, o tinklo plėtra bendrovės kompiuterinių darbo vietų greitaveiką leido padidinti iki 1 Gbps.

REKLAMA
REKLAMA

TEO vidinio tinklo įranga buvo keičiama visoje Lietuvoje esančiuose įmonės padaliniuose. Šio projekto metu įdiegta daugiau nei 350 įvairaus lygio komutatorių ir daugiau nei 200 bevielės prieigos taškų.

REKLAMA

Pasak Tomo Muliuolio, HP Tinklinės įrangos produktų vadovo Baltijos šalims, tai pirmasis tokio dydžio projektas Lietuvoje, kuriam panaudota minėta kompanijos tinklo įranga. Dėl išsiplėtusio HP tinklo įrangos portfelio sprendimui realizuoti nereikėjo pasitelkti kitų gamintojų produkcijos – ankščiau tai įgyvendinti būtų buvę labai sudėtinga.

„Visuose įmonės padaliniuose buvo įdiegta vienoda tinklo įranga, atitinkanti aukščiausius kokybės reikalavimus ir saugumo standartus. Ji  naudoja mažiau elektros energijos ir padidino tinklo našumą. Šis sprendimas jau davė rezultatų – programų pasiekiamumo sparta išaugo 10 kartų, taip pat daug efektyviau diegiami operacinių sistemų atnaujinimai. Be to, darbuotojai gali efektyviau naudotis vaizdo konferencijų, bevielio ryšio sprendimais, kurie padeda tarpusavyje sklandžiau bendrauti“, – teigia TEO Informacinių technologijų departamento direktorius Aleksas Naudžiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A.Naudžiūno, naujoji vidinio tinklo struktūra leidžia sustiprinti ir gedimų prevenciją – užtikrina, kad galimi sutrikimai būtų lokalūs ir neturėtų įtakos kitų padalinių darbui.

Ketverius mėnesius trukusį projektą įgyvendino „HP Gold Specialist Preferred Partner“ statusą turinčios „Baltic Data Center“ specialistai, techniniais konsultantais dirbo „Blue Bridge“ ekspertai.

„Blue Bridge“ yra vienintelė IT kompanija Lietuvoje, kurios net penki inžinieriai yra įgiję aukščiausio lygio HP MASE sertifikatus ir vienintelė Baltijos šalyse, kuriai suteiktas aukščiausias „HP Networking“ partnerystės statusas „Enterprise Networking Specialis“ (ENS). Taip pat įmonė turi išskirtinę teisę parduoti ir diegti pažangiausius „Hewlett-Packard“ A serijos produktus, o jos specialistai – daug patirties diegiant ir prižiūrint HP tinklo įrangą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų