REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

OKT/Vilniaus miesto teatro trupė ką tik išsilaipino Vilniaus oro uoste – Helsinkio teatro festivalyje Satinas iš O. Koršunovo spektaklio „Dugne“ tris dienas iš eilės suomiams siūlė išgerti degtinės „už žmogų“. Šiuo spektakliu OKT aktoriai baigė vasaros gastroles, po kurių laukia intensyvus teatro sezonas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiu metų spektakliu Lietuvoje išrinktas „Dugne“ pagal M.Gorkio pjesę vasarą aplankė ir Taliną, tačiau Suomijoje jis žiūrovus taip sužavėjo, kad ne vienas jų kėlė taurelę kartu su spektaklio herojais. Iki susitikimo su Lietuvos žiūrovais spektaklio šį pusmetį dar laukia Rygos, Nitros, Maskvos teatrų scenos. Praėjusį sezoną į Vilniuje rodytą „Dugne“, regis, netilpo visi norintieji jį pamatyti, todėl publikai pageidaujant šį sezoną OKT numatė dar daugiau spektaklių.

REKLAMA

Gastrolėmis savo gyvavimą pradėjo ir naujausias Oskaro Koršunovo spektaklis „Miranda“. Inscenizacijos pagal W.Shakespeare'o „Audrą“ ir kitus jo kūrinius premjera įvyko liepos-rugpjūčio mėnesiais festivaliuose Vengrijoje ir Lenkijoje. Ypač daug įspūdžių spektaklis paliko lenkų žiūrovams, kuriems režisieriaus vaizduojama sovietinės realybės patirtis pasirodė labai artima. Spektaklyje vaidinantys aktoriai Airida Gintautaitė ir Povilas Budrys taip pat sulaukė daugybės užsienio žiūrovų pagyrų ir ne vieno "bravo" tiesiai iš salės. Puikūs kritikų atsiliepimai Lenkijos spaudoje leidžia susidaryti įspūdį, kad spektaklis publiką tikrai sužavėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis spektaklis – tai ne tik autorinė W.Shakespeare'o „Audros" adaptacja, bet ir ko gero įdomiausia šio kūrinio interpretacija, kokią apskritai man kada nors yra tekę matyti. Taip pat tai vienas geriausių festivalio spektaklių“, - „Mirandą“ gyrė Matylda Sielska kultūros portale e-splot.pl.

„Budrys ir Gintautaitė jau pirmuosiuose „Mirandos“ epizoduose kuria vientisus, įtikinančius ir psichologiškai pagrįstus savo veikėjų portretus, o vėliau švariai ir efektingai persikūnija į vis naujus W.Shakespeare'o fabulos veikėjus. Be abejo, didžiausias šiuo atveju ko gero yra režisieriaus nuopelnas, bet lietuvių aktorių vaidmenys šiame festivalyje yra vieni iš geriausių, o gal ir patys geriausi“, - rašo Mirosławas Baranas Lenkijos dienraštyje „Gazeta Wyborcza“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitame svarbiame dienraštyje „Rzeczpospolita“ kritikas Janas Bończa-Szabłowskis teigia pamatęs „nuostabų, jaudinantį, giliai su mūsų realybe suaugusį ir ją atspindintį, o taip pat ir universalių klausimų kelti nevengiantį spektaklį.“

„Šį kartą W.Shakespere'as režisieriui tapo rentgeno aparatu, kuriuo jis peršvietė posovietinį pasaulį. Žiūrėdami spektaklį nuolatos kartojame sau: juk aš irgi pažįstu tokius Prosperus, sutinku juos visą laiką, ir matau, kaip žudo juos  trauma po komunizmo“, - žurnale „Przekroj“ rašo Jacekas Wakaris.

REKLAMA

Po gastrolių „Miranda“ vėl grįžta į repeticijų salę Teatro arenoje, kur rugsėjo 20, 21 dienomis įvyks premjera Vilniuje.

Šį sezoną OKT gali drąsiai vadinti gastrolių sezonu. „Hamletas“ bus parodytas Minsko (Baltarusija), Belfasto (Š. Airija), Kano (Prancūzija), Pontederos (Italija) festivaliuose. Pasaulio pamatys ir spektakliai „Ugnies veidas“ (Italija) bei „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“ (Makedonija). „Miranda“ taip pat jau yra laukiama spalio 14 dieną Ispanijoje, Žironos festivalyje „Temporada Alta“.

Galiausiai, juk gastrolės yra puiki repeticija aktoriams – po pasirodymų užsienyje „Miranda“, „Dugne“, „Hamletas“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Ugnies veidas“ Lietuvos žiūrovui atsiskleis dar grynesne forma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų