REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusų kompanija „AvtoVAZ“ nusprendė, kad neturint galimybės sukelti techninę savo automobilių revoliuciją, vertėtų užsiimti bent su beviltiškai pasenusia jų išvaizda. Kompanijos žingsnis radikalus – rusai sukirto rankomis su buvusiu kompanijos „Volvo“ dizaino skyriaus vadovu ir buvusiu „Mercedes-Benz“ vyriausiuoju dizaineriu Stivu Mattinu. To, kad rusų gamintojai samdytųsi pasaulinio garso automobilių stilistą, dar nebuvo istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Rusai ne juokai užsiėmė gelbėti skęstantį „AvtoVAZ“ laivą – Maskvoje įkurtas dizaino centras, kur bus kuriami ne tik nauji, bet ir atnaujinami visi dabar gaminami šios kompanijos automobiliai. Kontraktas su Stivu Mattinu jau pasirašytas, tad darbų pradžios ilgai laukti nereikės.

Tokio rango automobilių stilistas dar nėra padėjęs gelbėti Rusijos automobilių pramonę. Vadovaujant Stivui Mattinui buvo sukurtas naujasis „Volvo S60“, visureigis „Volvo XC60“,o anksčiau automobilių stiliaus meistras pasižymėjo kurdamas „Maybach“, „Mercedes-Benz S-class“, „ML“ ir „SLK“ modelius. Dar anksčiau, kai jis buvo eiliniu „Mercedes-Benz“ stilistu, britų leidinys „Autocar“ Stivui Mattinui buvo skyręs „Metų dizainerio“ nominaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų