REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis apdovanojo du Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnus – vidaus tarnybos grandinę Justiną Klevinską ir vidaus tarnybos vyresnįjį puskarininkį Eugenijų Vinčą.

REKLAMA
REKLAMA

Šie pareigūnai dėmesio sulaukė už nepageidaujamo asmens – Baltarusijos teisingumo viceministrės Alos Bodak neįleidimą į Lietuvą.

REKLAMA

„Šiandien susitikome nekasdieniška proga: norėčiau pažymėti Jūsų gerą poelgį. Iš vienos pusės, tai – Jūsų pareiga ir kasdienis darbas, bet iš tokių kasdienių darbų ir susideda Jūsų tarnyba. Lemiamą minutę pastebėti negerus dalykus ir parodyti budrumą – tokia yra Jūsų darbo esmė“, – trečiadienį apdovanodamas pareigūnus sakė vidaus reikalų ministras.

Abiem pareigūnams įteiktos ministro padėkos ir suvenyrinės dovanos.

Pasak vidaus reikalų ministro R. Palaičio, turėdami tokius pareigūnus, galime ne tik didžiuotis, bet ir jaustis saugiai – savo veiksmais jie parodė, jog bus užtikrintas nepriekaištingas ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos Sąjungos sienų saugumas.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų teigimu, kone kasdien pasieniečiams tenka sulaikyti nepageidaujamų asmenų, o A. Bodak įvykis išskirtinis tik tuo, jog į šalį bandė patekti neeilinio rango politikė, o ir situaciją reikėjo aiškintis iš esmės.

„Buvo eilinė diena, sistema parodė, jog ji – nepageidaujamas asmuo, tad teko viską patikrinti. Apie tai pranešiau pamainos viršininkui“, – pirmoji pastebėjusi, jog į šalį bando įvažiuoti nepageidaujamas asmuo, pasakojo Medininkų muitinės poste dirbanti J. Klevinska.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip A. Bodak reagavo, situaciją aiškinęsis E. Vinča pasakojo, kad Baltarusijos teisingumo viceministrė šioje situacijoje reagavo žmogiškai – taip, kaip ir kiekvienas asmuo, patekęs į tokią situaciją.

"Buvo daug nuostabos, bet mes konkrečiai ir dalykiškai viską paaiškinome. Ji buvo įvardyta kaip nepageidaujama ir teko grįžti atgal, – sakė jis.

ELTA primena, kad septynių baltarusių delegacija, kurioje buvo ir į užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, nacionalinį sąrašą įtraukta Baltarusijos teisingumo viceministrė A. Bodak, kirsti Lietuvos sieną automobiliu „Mercedes-Benz Sprinter“ ruošėsi rugpjūčio 9 d. 13.46 val. Vizito tikslas – Vilniaus priklausomybių centro kvietimas dalyvauti konferencijoje apie narkotikus.

REKLAMA

Tikrinant duomenų bazes, buvo nustatyta, kad Baltarusijos pilietės A. Bodak pavardė nuo šių metų balandžio 27 d. įtraukta į Užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, nacionalinį sąrašą pagal šių metų kovo 21 d. Europos Sąjungos Tarybos sprendimą dėl ribojamųjų priemonių tam tikriems Baltarusijos pareigūnams.

Kadangi duomenų bazėje nebuvo Baltarusijos teisingumo viceministrės gimimo datos, pasitikslinimui, ar tikrai šiam asmeniui taikomi apribojimai, informacija buvo tikrinama. Iš papildomai pateiktų dokumentų buvo nustatyta, kad A. Bodak tikrai dirba Baltarusijos teisingumo ministro pavaduotoja. Neįleidus politikės į Lietuvą, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai palydėjo ją iki Baltarusijos sienos. Kitiems šešiems baltarusiams leista tęsti kelionę.

 

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis apdovanojo pasieniečius Justiną Klevinską ir Eugenijų Vinčą (nuotr. Organizatorių)Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis apdovanojo pasieniečius Justiną Klevinską ir Eugenijų Vinčą (nuotr. Organizatorių)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų