REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą 5,8 balo žemės drebėjimas Virdžinijoje tapo stipriausiu šioje valstijoje nuo 1897 metų ir antruoju pagal stiprumą rytinėje JAV pakrantėje per visą istoriją. Per žemės drebėjimą Vašingtone apgadinta daug pastatų, buvo evakuoti biurų ir tarnybų darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės drebėjimo epicentras buvo šalia Virdžinijos Mineralo miestelio, 139 km į pietryčius nuo sostinės Vašingtono. Kaip pranešė Amerikos geologijos tarnyba, drebėjimo židinys buvo nedideliame, maždaug 6 km gylyje. Todėl žemės drebėjimas buvo juntamas tokioje didelėje teritorijoje išilgai visos rytinės pakrantės – Niujorko, Šiaurės Karolinos, Ohajo valstijose ir net Kanadoje. Po pirmojo smūgio sekė tuoj pat ir antrasis – 2,8 balo pagal Richterio skalę stiprumo.

REKLAMA

Vašingtone skubiai buvo evakuoti JAV Kongreso ir Pentagono bei kitų federalinių tarnybų darbuotojai. Po kelių valandų savo darbo vietas paliko biurų darbuotojai sostinės centre.

Dėl žemės drebėjimo buvo sustabdyti lėktuvų skrydžiai iš Vašingtono Ronaldo Reigano oro uosto ir Daleso oro uosto Virdžinijoje. Jie pradėjo veikti tik atidžiai patikrinus kilimo ir nusileidimo takus.

Taip pat dėl stichijos buvo išjungti du branduoliniai reaktoriai „Nort Anos“ atominėje elektrinėje Virdžinijoje. Pirminiais duomenimis, žalos žemės drebėjimas elektrinei nepadarė. Ši atominė elektrinė, pasak specialistų, gali „išlaikyti 6,2 balo žemės drebėjimą“.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės drebėjimas apgadino kai kuriuos žymius Vašingtono pastatus.

Naujienų agentūra „Reuters“ skelbia, kad žemės drebėjimas nepadarė rimtų nuostolių ir žmonės sunkiai nenukentėjo. Tačiau drebėjimas buvo palyginti stiprus, tokių stiprių drebėjimų JAV rytinėje pakrantėje paprastai nebūna. Pastatus ir kitas struktūras pažeisti gali žemės drebėjimas nuo 5,5 balo stiprumo.

Iš viso antradienį žemės drebėjimą pajuto 12 milijonų žmonių. Šiuo metu sostinės regione padėtis yra stabili, tačiau seismologai perspėja, kad dar gali būti pakartotinių požeminių smūgių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų