REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Lietuvoje vyksiančiam Europos vyrų krepšinio čempionatui, vyrai iš kitų šalių suskubo ieškoti merginų pažinčių forumuose internete ir tartis dėl susitikimų, tačiau policija įspėja - visi klientai bus baudžiami.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės policijos duomenimis, internete suaktyvėjo pažinčių portalų veikla. „Jau kelis mėnesius pastebima, jog kitų šalių vyriškiai iš anksto tariasi su merginomis dėl susitikimo, aptaria vietą, kur galės intymiai bendrauti“, – sakė Vilniaus ekologinės policijos viršininkas Vladimiras Jankoit.

REKLAMA

Prostitučių paklausa – nuo 18 iki 60 metų

Pasak pareigūno, vyrai ieško „mokamų “ moterų nuo 18 iki 60 metų. Pažinčių forumuose yra atskiri blokai, kur merginos skelbiasi parsiduodančios už pinigus.

Policininkai jau išaiškino kai kurias savo kūnu prekiaujančias merginas ir net jų būsimus klientus. „Stengsimės kontroliuoti vietas, kur jie gali susitikti – viešbučius, kitas vietas. Tegu vyrai geria alų ir džiaugiasi krepšiniu.  Jeigu paaiškės, kad jie moka už intymias paslaugas, nubausime visus. Tiesa, įsimylėjėliams, kurie intymiai bendraus be užmokesčio, šios taisyklė netaikomos. Fiziologinių poreikių atlikti neuždrausi“, – tikino pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, sostinėje dirba maždaug 300 laisvo elgesio merginų, kurios skelbiasi parsiduodančios už pinigus: „Visos jos bus stebimos“.

Pareigūno teigimu, intymaus verslo tarifai svyruoja. Iš vyrų iki 55 metų imamas 150 litų mokestis už valandą, vyresnių kaip 55 metai – 100 litų už valandą meilės.

Elitinės prostitutės klientų ieškos slaptai

Tiesa, akcentavo komisaras, yra ir elitinių prostitučių, kurioms už paslaugas mokama nuo 500 iki 800 litų.

Elitinės merginos, pasak pareigūnų, gerai atrodo, prisižiūri, tikrinasi mediciniškai, todėl jos žino savo vertę. Paprastai jos nesiskelbia internete, o turi savo „agentus“, kurie ieško klientų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manoma, jog čempionato metu tokių merginų paklausa taip pat išaugs.

Tiesa, komisaras pažymėjo, jog 1990–2003 metais merginos turėdavo „šeimininkus“, kuriems dirbdavo, tačiau dabar dažniausiai verčiasi šiuo verslu pačios, apie savo paslaugas dėdamos skelbimu internete.

„Masažistėms“ irgi bus riesta

Čempionato metu bus stebimi ir masažo salonai, striptizo klubai. Jeigu paaiškės, jog atliekamas ne medicininis, o erotinis masažas, visiems bus riesta. Prieš kelerius metus sostinėje užsidarė daugelis tokių masažo salonų, tačiau dabar šio verslo specialistės dirba kirpyklose, prisidengusios kitomis paslaugomis.

REKLAMA

Dėmesio centre atsidurs ir viešbučiai.

„Tikimės, jog viešbučių ir kitų pasilinksminimo įstaigų darbuotojai bus supratingi ir praneš policijai apie moterų ar vyrų pirkimo atvejus. Be to, viešbučiuose iškabinsime plakatus „Real man does not buy sex“ (angl. Tikras vyras sekso neperka),  „We stand against prostitution and human trafficking. Join Us“ (angl. Mes prieš prostituciją ir prekybą žmonėmis. Prisijunkite)“, – vylėsi V. Jankoit.

Čempionato metu bus sutelktos ne tik viešosios, bet ir kriminalinės policijos pareigūnai, kurie  ne tik seks intymaus verslo subtilybes, bet ir rengs nusikalstamos veikos modelį.

REKLAMA

„Dabar dirbame, renkame informaciją, tikriname rinką“, – pasakojo Ekologinės policijos viršininkas.

Bus tikrinti ir skelbimai, kur daug merginų nuomoja vieną butą. Tiesa, nėra duomenų, jog atvyks užsienio sekso darbuotojos, pakaks savo pajėgų.

Policija nežino, ar seks vyrus, parsiduodančius vyrams

Paklaustas, kodėl tiek dėmesio skiriama tik moterims, o ne vyrams, kurie taip pat parsiduoda vyrams, V. Jankoit atsakė, jog šioje srityje turima  pernelyg mažai informacijos.

Tačiau portalui balsas.lt pavyko sužinoti, jog klube „Man's factory“, kuris orientuojasi į homoseksualų publiką, irgi laukiama turtingų klientų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu turėsime informacijos, patikrinsime. Juk daugelis tik sako, kad žino, o iš tiesų nieko nurodyti negali“, – apgailestavo komisaras.

Klaipėdoje kol kas ramu

Jei sostinėje jau kilo tikras sąmyšis dėl prostitučių verslo, tai Klaipėdoje net nėra tarnybos, kuri jomis domėtųsi. Tuo kol kas užsiima Organizuotų nusikaltimų tyrimo biuras.

Jo viršininkas Valdas Narutavičius sakė, jog Klaipėdoje kol kas intymaus verslo suaktyvėjimo nepastebėta: „Kol kas viskas ramu. Jeigu Vilniuje norima užbėgti už akių, teikiamos prognozės, pas mus kol kas nėra pagrindo panikai.“

REKLAMA

Komisaro teigimu, ypatingų pokyčių neužfiksuota: „Viskas kaip ir kasdien. Žinoma, rengiamės čempionatui, atliekame prevencines priemones užkardyti prekybą žmonėmis, tikriname skelbimus, kontroliuojame klientus“.

Neseniai patikrinus vieną striptizo barą, policija sulaikė 15 moterų, iš kurių dalis dirbo masažistėmis: „Visos įsidarbino ten savo noru. Tik pastebėta, kad savininkas tapo godus ir liepdavo joms dirbti žymiai daugiau nei priklausytų.“ Taip merginos buvo išnaudojamos, nors daugiau pinigų ir negaudavo.

Kitos prostitutės dirbo restorane. Merginos viliodavo klientus, ragindavo pirkti alkoholį ir maistą. Dažniausiai jų taikiniais tapdavo glamonių išsiilgę užsienio piliečiai.

REKLAMA

Matyt, svarstė komisaras, štai tokių potencialių klientų padaugės ir čempionato metu. Tačiau kol kas viskas ramu.

Kaunas yra Kaunas

Kauno policijos atstovai tikino irgi nepastebėję sujudimo intymiame versle.  Nei skelbimų, nei masažo salonų, nei paslaugų telefonu nepagausėjo – to bent jau nepastebėta.

Kaip spėjo vienas pareigūnas, po šio straipsnio į Kauną galbūt suvažiuos merginos iš aplinkinių kaimų, kurios norės prisidurti, tačiau vargu, ar jų bus tiek daug, kiek sostinėje.

Kol kas, pasak pareigūnų, prostitutės nesiveržia ir į Panevėžį, Šiaulius bei Alytų. Ten pareigūnai taip pat tikino sujudimo nepastebėję, tačiau situaciją kontroliuojantys.

–––––

Policija primena, jog pagal Lietuvos Respublikos įstatymus už prostitucijos paslaugų pirkimą baudžiama bauda iki 1000 litų arba administraciniu areštu iki 30 parų; už pelnymąsi iš kitų asmenų prostitucijos ir įtraukimą į prostituciją – laisvės atėmimo bausme iki 8 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų