REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lenkijoje tęsiasi išpuoliai prieš Seinijos lietuvių kultūrinį bei literatūrinį paveldą. Bubelių kaime (Seinų valsčiuje), lietuvių literatūros klasiko poeto Albino Žukausko tėviškėje, naktį į antradienį buvo išniekintas statomas paminklinis akmuo, skirtas poeto 100-osioms metinėms, praneša Lenkijos lietuvių interneto svetainė punskas.pl.

REKLAMA
REKLAMA

Vos prieš keletą dienų įmontuota paminklinė lenta šią naktį buvo sudaužyta ir apipilta raudonais dažais. Dažais subjaurotas ir akmuo.

REKLAMA

Apie pasikėsinimą pranešta Seinų apskrities valdžiai, policijai bei Lietuvos konsului Seinuose Liudvikui Milašiui.

Paminklinio akmens statymu rūpinosi Lietuvos rašytojų sąjunga ir Punsko „Aušros“ leidykla. Projekto iniciatyvinėje grupėje yra daug žymių Lietuvos literatūros ir meno žmonių bei Lenkijos lietuvių veikėjų.

Kaip jau skelbta, naktį iš sekmadienio į pirmadienį Punsko valsčiaus miestelio ir kaimų lentos su lietuviškais užrašais buvo nudažytos baltais ir raudonais dažais, išniekintas prie „Punsko užeigos“ esantis paminklas, skirtas lietuvių klojimo teatro 100-osioms metinėms.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijos prokurorai antradienį teigė, kad tiria šiuos vandalų išpuolius.

„Mes ieškome skandalingo incidento kaltininkų. Mes atlyginsime nuostolius. Mažumos turi teisę į ženklus dviem kalbomis“, – savo „Twitter“ puslapyje rašė ir Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskias.

Susiję straipsniai:

Varšuva tiria išpuolius prieš lietuviškus ženklus Punske

Lenkijoje įvykdyti išpuoliai prieš lietuviškus užrašus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų