REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telšių regionui – Europos Sąjungos fondų lėšos

Senas Telšių miesto stadionas virs moderniu sporto centru. Praėjusių metų vasarą pradėtas jo rekonstravimo ir išplėtimo projekto pirmasis etapas, kuriam buvo skirta daugiau kaip 10 milijonų litų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Už jas sutvarkytos pagrindinės stadiono erdvės: stadionas su tribūnomis, atviros sporto aikštelės, vieta lauko kavinei. Per dabar įgyvendinamą antrąjį projekto etapą kultūros, sporto, laisvalaikio, poilsio ir rekreacijos centras bus baigtas įrengti, darbams skirta daugiau kaip 5 milijonai litų.

REKLAMA
REKLAMA

Atnaujintame stadione bus 2500 vietų žiūrovams, komentatorių kambarys, svečių ložės, kitos paskirties patalpos, atnaujinta futbolo aikštės veja turės automatinę laistymo sistemą, bėgimo takai, šuolių į tolį, rutulio stūmimo sektoriai bus padengti specialia danga. Rekonstruotas stadionas atitiks tarptautinius standartus, jame bus galima rengti tarptautinio lygio varžybas.

REKLAMA

„Telšių regione šiuo metu įgyvendinami 75 Europos Sąjungos fondų finansuojami projektai, kurių priemones administruoja Vidaus reikalų ministerija. Galima pasidžiaugti, kad regionas pastaruoju metu daug sparčiau įsisavina Europos Sąjungos paramos lėšas – nuo 2007 metų Telšių apskrityje baigta tik 15 europinių projektų. Baigtų ir dabar įgyvendinamų projektų daugiau kaip 143 milijonų dydžio investicijos pagražins šio krašto miestelius ir kaimus, pagerins žmonių gyvenimo sąlygas, skatins verslo vystymąsi,“ – sako vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Mažeikiuose pradėti įgyvendinti 26 daugiabučių namų atnaujinimo projektai. Bendra jų vertė daugiau kaip 24 milijonai litų. Apšiltinus namų sienas, pakeitus langus, lauko duris, modernizavus šildymo sistemas ir atlikus kitus darbus, padidės jų energijos vartojimo efektyvumas, pagerės žmonių gyvenimo sąlygos.

Gerinama gyvenimo kokybę ir patrauklumas Rietavo savivaldybės Daugėdų kaime. Čia bus rekonstruotas pastatas Minijos gatvėje 13, sutvarkyta aplinka ir šis objektas pritaikytas bendruomenės reikmėms: praplėstas kultūros centras, biblioteka, bendruomenės, Daugėdų seniūnijos administracijos patalpos, pradinė mokykla, rekonstruotos medicinos punkto ir sporto klubo patalpos. Užbaigus šį daugiau kaip 800 tūkstančių litų vertės projektą naudos patirs Daugėdų kaimo ir aplinkinių kaimų gyventojai. Pagerėjus svarbioms viešosioms paslaugoms, jų prieinamumui, ilgainiui kuriamos sąlygos mažinti gyventojų emigraciją iš kaimo, sudaryti kaimo gyventojams vienodai palankias sąlygas gyventi ir dirbti, kaip ir miesto gyventojams. Tai turės teigiamos įtakos ir viso rajono tolygiai plėtrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sėkmingai vyksta Plungės rajono Šateikių kultūros centro infrastruktūros atnaujinimo ir pritaikymo bendruomenės poreikiams darbai. Projekto imtasi dėl itin prastos pastato būklės. Šioje kultūros įstaigoje nėra šildymo, todėl kultūrinė veikla šaltuoju metų laiku yra neįmanoma, avarinės būklės elektros instaliacija nėra tinkama didesnėms apkrovoms, pastate neįrengti sanitariniai mazgai, kanalizacijos ir vandentiekio sistemos. Tokios būklės pastate nėra galimybių tinkamai repetuoti kaimo meno kolektyvams, susiburti kaimo bendruomenės vakaronėms, pasikviesti iš toliau atvykstančių atlikėjų ar kaimyninių kaimų meno kolektyvų, rengti diskotekų jaunimui. Užbaigus 3 milijonų litų vertės projektą bus rekonstruotas pastatas, šalia jo įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, viešoji poilsio ir laisvalaikio zona, lauko estrada bei sporto aikštynas, rekonstruotas privažiavimo kelias.

REKLAMA

Telšių regione panaudojant Europos Sąjungos paramą pagal Vidaus reikalų ministerijos administruojamų priemonių projektus taip pat rekonstruojami Varnių kultūros centras, Žlibinų kultūros centras ir jo filialas Kantaučiuose, tvarkoma jų aplinka, kompleksiškai tvarkomos Masčio ežero pakrantės ir Katedros aikštės tęsinys Telšių mieste įgyvendinami kiti šiam Žemaitijos kraštui svarbūs projektai.

Užsakymo nr. 1555

 


 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų