REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kauno miesto apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl Aurimo Dautarto mirties aplinkybių nustatymo.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimo metu negauta duomenų, jog A. Dautarto atžvilgiu buvo panaudotas fizinis smurtas. Taip pat nenustatyta aplinkybių, kurios rodytų galimą velionio privedimą prie savižudybės“, – komentavo ikiteisminį tyrimą nutraukęs prokuroras.

REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas nesant nusikaltimo įvykio.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusio prokuroro teigimu, A. Dautarto mirties priežastis, kaip anksčiau buvo skelbta, liko nepakitusi – asfiksija.

Tokią mirties priežastį buvo konstatavę ir Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistai. Šį medicinos terminą gydytojai aiškina kaip kaklo suspaudimą kilpa.

Prokuratūra tyrė visas galimas televizijos ir radijo laidų vedėjo A. Dautarto mirties versijas. Taip reaguota į viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimas 35 metų vyro mirties priežastis. Buvo paskirta teismo medicininė ekspertizė, apklausiami kaimynai, draugai, analizuojama ir kita A. Dautarto mirties aplinkybių tyrimui būtina ir reikšminga informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno Žaliakalnio policijos komisariate pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, A. Dautartas nusižudė kovo 21-ąją tarp 22 val. 11 min. ir 22 val. 58 min. Tuo metu tame pačiame A. Dautartui priklausančiame bute buvo jo antroji žmona Viktorija Dautartė, jos mažametė dukra.

Užfiksuota, kad greitąją medicinos pagalbą iškvietė A. Dautarto motina. Jos belaukiant, A. Dautartą bandė gaivinti V. Dautartės iškviesti kaimynai.

Išaiškinta, kad tą pačią dieną A. Dautarto bute buvo girdėti sutuoktinių kivirčai.

Prokurorai jau anksčiau yra sakę, jog nėra duomenų, kad prieš A. Dautartą galėjo būti panaudotas smurtas.

Susiję straipsniai:

Gauta A. Dautarto mirties tyrimo išvada

A. Dautartas palaidotas šalia savo brolio

Iš gyvenimo pasitraukė televizijos laidų ir renginių vedėjas A. Dautartas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų