REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rugsėjo 6 d. kino teatras „Pasaka“ animacijos gerbėjus pakvies į dirbtuves „Sukurk savo animacinį filmą". Praėjusiais metais kino teatre debiutavęs praktinių paskaitų ciklas sulaukė didelio jaunimo auditorijos susidomėjimo. Šiais metais kino teatro edukacinių programų tinklelį papildys dar vienas su animacija susijęs paskaitų ciklas – „Skaitmeninio piešimo kursai".  Rugpjūčio 27 d. 16 val. kino teatre vyks įvadinė paskaita, kurios metu visiems besidomintiems bus pristatyta būsimų paskaitų programa.

REKLAMA
REKLAMA

Kino teatro „Pasaka" kolektyvas džiaugiasi galimybe pakviesti į animacijos dirbtuves ir šaunia bei kūrybinga jų komanda. „Jau antrus metus dirbame su jaunu ir talentingu animatoriumi Meinardu Valkevičiumi, šiais metais komandą papildė ir skaitmeninių iliustracijų kūrėjas Vaidas Bagonas. Skaitmeninis piešimas –  jauna ir Lietuvoje kol kas mažai praktikuojama sritis, tad džiaugiamės būdami vienais pirmųjų, galinčių pasiūlyti kokybiškus šios disciplinos mokymus. Meinardas ir Vaidas turi patirties, kuria mielai pasidalins su dirbtuvių lankytojais", - teigia kino teatro edukacinių projektų koordinatorė Agnė Adomėnė.

REKLAMA

Animacijos dirbtuvės kino teatre startuoja nuo rugsėjo 6 dienos ir vyks kiekvieną antradienį 17 valandą. Penkiolikos paskaitų ciklo metu jaunieji animatoriai susipažins su pagrindinėmis animacijos technikomis ir vieną jų išbandys kurdami savo animacinį filmą. „Po dirbtuvių, kaip ir dera, organizuosime filmų premjerą! Visus kūrėjus pakviesime į iškilmingą jų kurtų animacinių filmų peržiūrą kino teatre" – smagiomis smulkmenomis dalinasi A. Adomėnė.

Skaitmeninio piešimo kursų metu dirbtuvių vadovas Vaidas Bagonas atskleis begalines programinės įrangos galimybes ir pasidalins savo patirtimi, kaip šias galimybes panaudoti kūrybinių tikslų įgyvendinimui. Skaitmeninė iliustracija yra meno sritis, kurioje pagrindiniai įrankiai yra naudojamas kompiuteris ir planšetas. Kaip teigia dirbtuvių vadovas V.Bagonas, šioje srityje nėra nieko neįmanomo. Vienintelis galimas saviraiškos apribojimas piešiant skaitmeniniu būdu – fantazijos trūkumas. Skaitmeninio piešimo kursai vyks kiekvieną trečiadienį nuo rugsėjo 14 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų