REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per penkerius metus aukso kaina pakilo tris kartus, o nuo 2011-ųjų pradžios - trečdaliu. Aukso spindesys akina ir Lietuvos investuotojus. Tik ar toks taupymo būdas saugus?

REKLAMA
REKLAMA

Vakar pasaulio biržose už Trojos unciją (vos daugiau negu 31 gramą) aukso buvo mokama beveik 1 900 JAV dolerių (4 560 litų). Apie tokią aukso kainą niekas nesvaičiojo nei prieš porą metų, nei šįmet sausį, skelbia dienraštis “Lietuvos rytas".

REKLAMA

Vos prieš pusmetį ekspertai prognozavo, kad auksas šįmet gali brangti daugiausia - iki 1 600-1 700 - dolerių už unciją. Suklydo. Dabar jie įspėja: aukso kainų karuselė jau virto burbulu, kuris bet kada gali sprogti. Tačiau ar specialistai neprašaus ir šį kartą? Juk šio metalo paklausa kol kas - milžiniška.

„Išaugusį klientų susidomėjimą auksu pajutome liepos viduryje“, - sakė banko „Snoras“ Investicinio verslo tarnybos direktorius Remigijus Bartaška. Mat investuotojai būtent tada pajuto nerimo ženklus akcijų biržose ir puolė rinktis, kur saugiau laikyti pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Bartaškos, pastaruoju metu banko klientai auksą perka didesniais kiekiais nei paprastai. Nors bankai siūlo ir su auksu susietų vertybinių popierių, mūsų šalies pirkėjai nori patys kone pačiupinėti savo pirkinį.

„Lietuviai labiau linkę pirkti auksą fiziniu pavidalu“, - sakė Ūkio banko atstovė Ž. Davodov. Kaip pažymėjo aukso luitus pardavinėjančios bendrovės „Aurum LT“ vadovas Vitalijus Rancevas, žmones išgąsdino akcijų kainų griūtis, nuvertėjantys pinigai, menkos indėlių palūkanos. Tačiau, pasak Ž. Davodov, „negalima pamiršti, kad investuojant į auksą egzistuoja tiek pelno, tiek nuostolių tikimybė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų