REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos spėjome priprasti prie vasaros atostogų, žiūrėk, beliko vos savaitė iki mokyklos! Bendraklasiai, mokytojos, skambutis į pamoką, valgyklos maistas... Ir vėl viskas iš pradžių. Eli.lt redakcijos bendruomenė pasiruošusi padėti nepasiklysti besiruošiant į mokyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklinės prekės

Nuo rugpjūčio vidurio, didžiausios šalies parduotuvės skelbia, jog prasideda didysis pasiruošimas į mokyklą, o tai reiškia, jog parduotuvių lentynos apguldomos pačiais reikalingiausiomis ir nereikalingiausiomis prekėmis. Jūs turėtumėte nepasiklysti taro tokių vitrinų, neprarasti sveiko proto ir pirkti prekes tik gerai apmąsčius, ar tikrai to reikia. Iki ketvirtos klasės, klasės auklėtojos turėtų tėveliams bei moksleiviams pasakyti, kokios mokyklinės prekės yra reikalingiausios, kad nebūtų veltui išlaidaujama. Tačiau tikrai neapsiriksite, jei savo dukrytei ar sūneliui nupirksite mėlynai rašantį parkerį su kapsulėmis, pieštuką, trintuką, drožtuką, liniuočių rinkinį, spalvinimo pieštukus, flomasterius, piešimo sąsiuvinį, užrašų knygelę ir penalą, į kurį Jūsų mažasis mokinukas susidės tai, kas reikalingiausia. Nepamirškite ir kuprinės, renkantis svarbiausia dėmesį atkreipti į jos talpumą. Ji turėtų būti tokia, kad pratybų sąsiuviniai nesusiglamžytų, o didesnių išmatavimų vadovėliai laisvai į ją tilptų. Kas dėl sąsiuvinių - prieš pirkdami, turėtųmėte pasidomėti, kokių reikės - ar dideliais langeliais, ar mažais, ar siauresnėmis linijomis, ar platesnėmis.

REKLAMA

Sportinė apranga

Tiek pradinukai, tiek vyresniųjų klasių moksleiviai privalo lankyti kūno kultūros pamokas, todėl neišvengiamai turėsite savo vaikui nupirkti ir sportinę aprangą. Ji turėtų būti pagaminta tik iš natūralių medžiagų.

Kišenpinigiai

Dažnai mokyklose galima kiekvieną savaitę sumokėti už pietus (pinigus renka klasės auklėtoja) ir tokiu būdų Jūsų vaikas gaus valgykloje jam priklausančią sriubą ir karštą patiekalą - toks pietų meniu yra puikiai subalansuotas, tačiau nepamirškite savo atžalai į piniginę įdėti kelis litus, už kuriuos jis galėtų nusipirkti šokoladuką ar šviežiai iškeptą bandelę. Jei pastebėjote pati arba tėvų susirinkimo metu buvote informuota, jog Jūsų vaikas dažnai smaližiauja saldainiais, bulvių traškučiais ar saldžiaisiais gėrimais, būtinai pasikalbėkite su juo ir griežtai uždrauskite tai daryti. Mokykloje suformuoti netaisyklingi mitybos įpročiai (saldumynai, bulvių traškučiai ir t.t.) greitai tas saldžia pagunda ir neatsiejama vaiko gyvenimo dalimi. Todėl turėtumėte būti budri.

REKLAMA
REKLAMA

Dienos rėžimas

Nepamirškite savo vaiko pripratinti prie dienos rėžimo. Jei pamokos prasideda aštuntą valandą ryte, tai jis jau būtinai turi būti prabudęs septintą valandą, o visaverčiam poilsiui būtina miegoti bent devynias valandas, todėl Jūsų sūnelis arba dukrytė privalo eiti miegoti apie devintą, o vėliausiai dešimtą valandą vakare.

Gerda Zemenskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų