REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorko universiteto profesorius Nourielis Roubini žengė toliau nei katastrofinės ekonomikos nuosmukių prognozės. Dabar jis teigia, kad grėsmė kyla pačiam kapitalizmui, rašo Izraelio verslo dienršatis „Globes“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat mano, kad sukilimai, kurie sudrebino valstybes nuo Azijos iki Vidurio Rytų ir pasiekė Europą, netrukus dar labiau išplis.

REKLAMA

„Paskutinės visuomenės demonstracijos, kurios vyko Vidurio Rytuose, Izraelyje ar Didžiojoje Britanijoje ir didėjantis visuomenės nepasitenkinimas Kinijoje (bei netrukus ir kitose pažengusiose ekonomikose bei besivystančiose rinkose) yra vedami tų pačių problemų ir įtampos: didėjanti nelygybė, skurdas, nedarbas ir beviltiškumas, – sakė N. Roubini. – Net ir pasaulio vidurinioji klasė jaučia mažėjančių pajamų ir galimybių spaudimą.“

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pridėjo, kad kapitalizmas išgyveną krizę, kurią sukelia tebevykstantis turto ir galios perėjimas nuo darbo link kapitalo (kitaip tariant, nuo neturtingų ir viduriniosios klasės žmonių prie turtingųjų).

N. Roubini manymu, šią problemą išspręsti padėtų:

Didesnis stimulas infrastruktūros investicijų forma

Padidinti mokesčiai turtingiesiems

Skolos sumažinimas

Didesnis finansinės sistemos reguliavimas

Centrinių bankų garantijos

Didžiųjų bankų, kurie yra „per dideli, kad žlugtų“, išskaidymas

Ekonomistas pareiškė, kad tai reikštų JAV ir Didžiosios Britanijos ekonomikų bei Centrinės Europos valstybių gerovės transformaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų