REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijoje kuriama pirmoji pasaulyje „apsikeitimo mėsa“ internetinė svetainė.

Kaip skelbia newsru.ru, interneto svetainė bus kuriama kitos svetainės - valiutų apsikeitimo portalo prokopovi.ch pagrindu. Ji bus pavadinta šalies premjero garbei ir vadinsis www.myasnikovi.ch.

REKLAMA
REKLAMA

Apsikeitimo valiuta internetinė svetainė buvo sukurta tada, kai Baltarusijoje atsirado valiutos deficitas ir žmonės nebegalėjo jos nusipirkti keityklose ar bankuose.

REKLAMA

Apsikeitimas maisto produktais „perkeliamas į internetą“, nes ištuštėjo parduotuvių lentynos, o ir prie tų pačių susidarė milžiniškos eilės. Skelbiama, kad ši svetainė padės gyventojams įsigyti mėsos, nes parduotuvėse tokios produkcijos vis dažniau trūksta.

Baltarusijoje jautiena, kiauliena ir vištiena patenka į socialiai svarbių produktų sąrašą, todėl valstybė reguliuoja jų kainas. Rugpjūtį produktų kainos padidėjo 5 proc., tačiau mėsininkai reikalauja, kad jos kiltų dar bent iki 10 proc., idant supirkimo kainos gerokai aukštesnės.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai mano, kad tokios svetainės steigimas gali būti atviras nepatenkintųjų gyventojų pasišaipymas iš valdžios.

Pastaruoju metu situacija Baltarusijos rinkoje išties sudėtinga: parduotuvėse trūksta prekių, o valdžia dalį maisto produktų eksportuoja, taip siekdama gauti stabilios valiutos.

Mėsos pardavimai vidinėse rinkose mėsininkams tapo nuostolingi, todėl jie nesuinteresuoti prekyba šalies viduje. Be to, kaip teigia gyvulių augintojai, visų pašarų jiems tenka įsigyti užsienyje, kur reikia atsiskaityti valiuta.

Į situaciją buvo priverstas įsikišti premjeras Michailas Miasnikovičius, kuris pareiškė, kad mėsos deficitas šalyje bus suvaldytas, be to, mėsininkai bus priversti bent dalį produkcijos realizuoti šalyje, kad ir kaip nuostolinga tai būtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų