REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nuo rugpjūčio 22 dienos „Omnitel“ salone „Akropolio“ prekybos centre Vilniuje pradedama eksponuoti taurė, kuri atiteks naudingiausiam „Eurobasket 2011“ krepšininkui.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai graži ir vertinga taurė. Man didelė garbė, kad čia ir mano veidas yra. Tokių dar nebuvo – tai naujovė“, – kalbėjo taurę atidengęs ir ją pristatęs „Eurobasket 2011“ ambasadorius Arvydas Sabonis. Geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas vylėsi, kad ji atiteks mūsų šalies atstovui.

REKLAMA

„Ką reiškia gauti tokią taurę? Tai įvertinimas. Reiškia, kad buvai geriausias, tam pasiruošei tinkamai. Favoritų būna daug. Čia ne tik žaidėjo, bet ir komandos indėlis. Vienas iki finalo nenužingsniuosi“, – teigė jis.

Tik neseniai iš JAV vykusios pagerbimo ceremonijos grįžęs A. Sabonis kalbėjo, kad Portlandas jį nustebino. „Buvau pusantros dienos. Programa įtempta buvo, pasijutau taip, kaip kažkada besiruošdamas sezonui. Lyg ir nebuvau pasirašęs kontrakto, bet reikėjo daug lakstyti ir interviu duoti, – juokėsi buvęs „Trail Blazers“ ekipos vidurio puolėjas, patekęs į NBA Šlovės muziejų. – Kitą dieną nustebino pagerbimas Portlando aikštėje. Buvau „truputį“ iš nuostabos išsižiojęs.“

REKLAMA
REKLAMA

Unikalią, vienintelę naudingiausio „Eurobasket 2011“ žaidėjo taurę sukūrė menininkas Donaldas Andziulis. Iš juodo granito pagrindo iškylančioje stiklinėje kompozicijoje įtvirtinti trys medaliai – auksinis, sidabrinis ir žalvarinis. Medaliai skirti įamžinti „Eurobasket 2011“ ambasadorių ir žymiausią visų laikų Lietuvos krepšininką A. Sabonį.

„Su „FIBA Europe“ buvo derinama tiek pradinė koncepcija, tiek taurės forma. Pati idėja jiems patiko. Per pora mėnesių viską suderinome“, – pasakojo D. Andziulis. Taurės autorius tvirtino, kad svarbiausia buvo atskleisti šiandieninės Europos krepšinio čempionato šventės ir Lietuvos krepšinio istorijos sintezę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai atspindi A. Sabonio asmenybė. Bet kuris artėjančio Europos čempionato žaidėjas galėtų drąsiai lygiuotis į tokį krepšininką, kaip A. Sabonis“, – teigė jis ir pridūrė, kad pačiam kilusi taurės idėja išsirutuliojo kartu su A. Saboniu ir jo pristatyta medalių kolekcija.

TIK FAKTAI

A. Sabonis taip pat kėlė savo rankose naudingiausio Europos čempionato žaidėjo taurę. 1985 metais jis kartu su Sovietų sąjungos rinktine tapo Europos čempionu Vakarų Vokietijoje vykusiame turnyre.

Tuomet titulu kartu džiaugėsi dar trys lietuviai - Sergėjus Jovaiša, Rimas Kurtinaitis ir Valdemaras Chomičius. A. Sabonis buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketuką ir paskelbtas naudingiausiu žaidėju. Finale Sovietų sąjunga 120:89 sutriuškino Čekoslovakijos nacionalinę ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų