REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu 63 didžiausias nevyriausybines organizacijas šalyje vienijanti Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) sunerimusi: greitu metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerija teiks Vyriausybei tvirtinti Jaunimo reikalų tarybos (JRT) sudėtį, tačiau sprendžiant, kokių šešių valstybės institucijų atstovai bus įtraukti, gali būti neatsižvelgta į jaunimo siūlymus dėl JRT sudėties.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgdami į patvirtintą Nacionalinę jaunimo politikos plėtros programą (NJPPP) ir jaunimo aktualijas, siūlome Krašto apsaugos ministeriją keisti Sveikatos apsaugos ministerija. LiJOT teikia tokį siūlymą, nes, mūsų vertinimu, su Sveikatos apsaugos ministerijos kuruojamomis sritimis šiuo metu jaunimas turi daugiau spręstinų klausimų, nei su Krašto apsaugos“, – sako LiJOT prezidentas Šarūnas Frolenko.

REKLAMA

Anot LiJOT atstovo, vienas iš penkių NJPPP tikslų yra užtikrinti  įvairaus jaunimo poreikius atitinkančią socialinės apsaugos, švietimo ir sveikatos sistemų plėtrą, įgyvendinant šį tikslą numatytas uždavinys „plėtoti jaunimo sveikatos apsaugos sistemą – gerinti jaunimo sveikatos stebėseną, skatinti  sveikatingumą, fizinį aktyvumą ir užtikrinti įvairių priklausomybės formų prevenciją“. Be aktyvaus ir nuoseklaus darbo su į JRT sutinkančia savo atstovą deleguoti Sveikatos apsaugos ministerija, pasiekti šiuos tikslus būtų labai sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA

Nuogąstavimas buvo išsakytas JRT (toliau – Tarybos) jaunimo atstovų, planuojant ateinančios kadencijos veiklas.

Jaunimo atstovai sutarė, kad šiuo metu jauniems žmonėms Lietuvoje itin aktualūs nedarbo, sveikatos apsaugos ir prevencijos nuo priklausomybių, apgyvendinimo, neformalaus ugdymo, jaunų žmonių dalyvavimo visuomeniniame gyvenime, verslumo, regioninės politikos, tyrimais grįstos jaunimo situacijos analizės bei pilietiškumo ugdymo klausimai.

„Esame sunerimę, kad siūloma institucinė Tarybos sudėtis negarantuos išsikeltų klausimų sprendimo. Manome, kad šios Tarybos veiklos kokybė priklauso nuo įsigilinimo į esamą situaciją, tikslios informacijos gavimo ir konstruktyvios diskusijos su tiesiogiai suinteresuotais LR ministerijų atstovais. Dėl šios priežasties Tarybos sudėtis turi būti formuojama atsižvelgiant į aktualiausias jaunimo problemas“, - teigia Š. Frolenko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Jaunimo reikalų tarybą sudaro 6 LiJOT deleguoti jaunimo organizacijų atstovai, Ministro Pirmininko patarėjas, Krašto apsaugos viceministrė, Socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėjas, Vidaus reikalų, Švietimo ir mokslo bei Kultūros ministerijų atstovai.

Jaunimo reikalų tarybos uždavinys – nagrinėti svarbiausius jaunimo politikos klausimus ir teikti Jaunimo reikalų departamentui pasiūlymus dėl jaunimo ir jaunimo organizacijų reikmes atitinkančios jaunimo politikos įgyvendinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų