REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno centro ir senamiesčio gyventojai skundžiasi paradę ramybę – daugėjant pasilinksminimo vietų, daugėja ir triukšmo.Verslininkai sako, kad su kaimynais bando tartis, tačiau neretai įsiplieskusius konfliktus tenka spręsti policijai.

REKLAMA
REKLAMA

Viena po kitos atsidarančios ir vakarais žmonių nusėstos centro ir senamiesčio kavinės bei barai nedžiugina čia gyvenančių kauniečių. Naktinio klubo kaimynystėje Laisvės alėjoje gyvenantis ponas Vytautas sako ramiai miegantis tik pirmadienio naktimis.

REKLAMA

„Kitomis dienomis, įsivaizduokit, pareinate namo, norite ilsėtis ir staiga nuo dvyliktos iki keturių bumbsėjimas“, – skundžiasi Laisvės alėjos gyventojas.

Verslininkai mėgina kalbėtis su kaimynais ir mažiau triukšmauti, tačiau esą ir patys centre gyvenantys žmonės turėtų suprasti, kad Laisvės alėja – ne miegamasis rajonas. Vieno baro, įsikūrusio Laisvės alėjoje savininkas, Šarūnas Karalius teigė, kad dažnai pasitaiko ir piktybinių, nepagrįstų gyventojų skundų dėl triukšmo, kai tiesiog stengiamasi pasipelnyti.

REKLAMA
REKLAMA

Anot naktinio klubo savininko Dariaus Budrio, vasaros metu padaugėja žmonių, norinčių ilgiau pavakaroti ir pasiklausyti muzikos, o gyventojų skambučiai prasideda jau dešimtą valandą vakaro.

Pareigūnai teigia, gyventojų skundų dėl triukšmo iš barų ir kavinių ar rėkaujančių jaunuolių pastaraisiais metais padaugėjo – policiją ypač dažnai kviečia senamiesčio gyventojai. Skundai pasipila nuo dešimtos vakaro ir nurimsta tik gerokai po vidurnakčio.

Patrulių rinktinės vadas Dano Česnausko teigimu, pareigūnai kiek įmanoma stengiasi geriau dirbti savo darbą ir reaguoti į gaunamus skundus.

Kauno vicemeras Povilas Mačiulis sako miesto centre ir senamiestyje ramybės nebebus. Artimiausiu metus bus svarstoma, ar Kaune išskirti pramogų vietų, kuriose būtų leidžiamas didesnis triukšmas nei kad dabar numatyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų