REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio rytą redakciją pasiekė Skaudvilės gyventojos Reginos Šimkienės skambutis. Moteris skundėsi dėl gatvėje, kurioje ji gyvena, atliekamų nuotekų valymo įrenginių rekonstrukcijos darbų. Skaudviliškės teigimu, atliekami darbai ne tik kad neatneš daugumai Skaudvilės gyventojų naudos, bet ir pareikalaus nemažai jų privačių investicijų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotekos tekės į kalnelį

Atvykus į Janonio gatvę, kurioje ir gyvena Regina, buvo matyti, kad rekonstrukciniai darbai iš tiesų vyksta. Išraustas žemes lygino ir tvarkė darbininkai, matėsi tik ką naujai uždėti šulinių dangčiai. Moteris nieko nelaukusi ėmė pasakoti, kurgi visų šių darbų problema.

REKLAMA

– Pagrindinė bėda – nesutampantys aukščiai. Naujoji nuotekų sistema yra įrengta aukščiau nei mano kieme esanti nuotekų sistema. Kitaip tariant, taip išeina, kad nuotekos iš mano kiemo tekės į įkalnę, bet ar taip įmanoma? Beje, ši problema ne tik mano vienos kieme. Skaudvilėje žemiau gatvės lygio esančių namų tikrai yra ne vienas, tad su šia problema susidurs daugiau gyventojų, – pasakojo skaudviliškė.

Reginos kieme, nuotekų šulinyje esantis vamzdis, yra pusantro metro gylyje. Šalia namo įrengtoje naujoje trasoje vamzdis yra 80 cm gylyje.

REKLAMA
REKLAMA

R.Šimkienė kreipėsi į UAB „Tauragės vandenys“ su klausimu, ką jai daryti. Konkretaus atsakymo ji neišgirdo, tik siūlymą įsigyti ir kieme įsirengti nuotekų siurblinę. Tačiau moteris su tokiu siūlymu nenori sutikti, mat tokio siurblio įrengimas kainuoja nemažus pinigus. Telefoninio pokalbio metu su „Tauragės vandenų“ inžinieriumi, moteris tikina, jam sakiusi, jog tokiu atveju ji nesijungs prie bendro nuotekų tinklo, o naudosis vietiniu tinklu. Pasak Reginos, tuomet telefono ragelyje pasigirdo grasinimas, neva apie ją bus pranešta „žaliukams“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlo įsirengti siurblinę

Situaciją sutiko pakomentuoti „Tauragės vandenų“ Projektų įgyvendinimo skyriaus viršininkas Ramūnas Pipiras.

– Situacija, kurią nupasakojote – labai aiški ir jai yra tik vienas paaiškinimas. Remiantis statybos techniniu reglamentu, naujai įrengtų vamzdžių aukštis negali būti koreguojamas. Šis reglamentas numato atitinkamus ir reikiamus aukščius. Į visus gaunamus skundus mes reaguojame, tačiau taikytis prie vieno namo mes negalime. Skaudvilėje esančioje Janonio gatvėje senųjų tinklų renovacija nėra vykdoma, čia nauji tinklai yra jungiami prie anksčiau paklotų, šis faktas taip pat keičia situaciją, – sakė R. Pipiras.

REKLAMA

Viršininko teigimu, dėl pavienių atvejų branginti projekto negalima.

– Ne 20 metrų yra klojama, kad būtų kažką galima keisti. Naujo nuotekų tinklo vieno metro nutiesimo kaina yra 400 Lt. Iš viso projekto įgyvendinimo metu bus nutiesta net 16 km naujo nuotekų tinklo, – aiškino viršininkas.

R.Pipiras, paklaustas, tai ką turėtų daryti Regina, atsakė vienareikšmiškai:

– Šiuo atveju būtų galima statyti nuotekų siurblinę, kitaip vadinamą pakėlimo stotele. Tokios stotelės kaina prasideda nuo 700 Lt ir gali siekti iki 2000 Lt.

Justina ULBERKYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų