REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionių ir nuotykių mėgėjams po Makaliaus slapyvardžiu besislepiančio Rimvydo Širvinsko pristatinėti nereikia, daugelis žino, kad šiam pigių aviabilietų ir gerų kelionių pasiūlymų medžiotojui be jokios sąžinės graužaties galima paskambinti net naktį, jei susapnavote, kad savaitgalį norite pakeliauti. R. Širvinskas televizijos žiūrovams pažįstamas iš laidos „Makaliaus kelionės“ bei kaip to paties pavadinimo žurnalo, skirto keliautojams, autorius.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas „Balsas.lt“ pakalbino Makalių apie tai, kaip į keliones ruošiasi patyrę keliautojai ir kokių gudrybių griebiasi gerų kelionių pasiūlymų medžiotojai.

REKLAMA

Padedi žmonėms suorganizuoti keliones, įsigyti bilietus, kokio keisčiausio pagalbos prašymo esi sulaukęs?

Keisčiausių pagalbos prašymų yra keli ir dažnai pasitaikantys. Viena Makalius.lt skaitytoja prašė nuskraidinti jos kačiuką į Barseloną, vėliau – parskraidinti iš Budapešto. Apmokėjo kelionę, o pats labai smagiai praleidau laiką. Tai yra vienas įdomiausių prašymų. Keisti būna tokie, kai mamos paprašo nuskristi į kelionę su jų vaikais, nes jos pačios dirba, ir aprodyti jiems užsienio miestus, nuvesti į atrakcionų parką. Kartais prašo nuskristi į Londoną ir paimti iš ten jų vaiką, kadangi vaikai pigiomis aviakompanijomis be suaugusiųjų priežiūros skristi negali.

REKLAMA
REKLAMA

Gal pameni, kokia pirmoji pati įsimintiniausia kelionė?

Pati pirmoji buvo į Latviją, su mokykla, į šalies sostinę Rygą ir Jūrmalos „Livu“ akvaparką. Nuo to laiko susirgau kelionių manija, ir... pradėjau kolekcionuoti cukraus pakelius.

Kokią kelionę laikais savo pačia sėkmingiausia, turint omenyje jos kainą, tikslą ir įspūdžius?

Pati sėkmingiausia kelionė, manau, buvo atostogos Gran Kanarijoje prieš pat 2010-ųjų Kalėdas. Visa kelionė kainavo maždaug 1300 litų, praleidome saloje 10 dienų, sėkminga ir įspūdinga ją, matyt, pavadinčiau dėl to, kad iš 20 laipsnių šalčio išskridę, atsidūrėme ten, kur amžinas pavasaris – 26 laipsniai šilumos. Mano pati pigiausia kelionė buvo į Londoną, kai už bilietus mokėjome vos kiek daugiau nei 10 litų. Tiesa, reiktų paminėti, kad tokių kainų nėra jau maždaug dvejus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką labiausiai vertini keliaudamas, t.y. kokia kelionė yra gera?

Gera kelionė – tai daug įspūdžių, dalelė įgytos patirties (bendraujant, keliaujant, sužinant naujų dalykų, plečiant akiratį), nedidelės išlaidos ir.. šauni kompanija.

Gal pameni kokį kelionės nuotykį, kurio nenorėtum pakartoti?

Labai dažnai „mėgstu“ susirgti kelionės metu dėl orų kaitos arba apsinuodyti. Nemanau, kad tai suteikia žavesio kelionei, o ir nelabai nuotykiu pavadinčiau, bet tiesiog nenorėčiau, kad tai nutiktų kitose kelionėse. Lyg koks prakeiksmas man – kas antroje kelionėje susergu...

REKLAMA

Ar perki užsienyje suvenyrus? Jei taip, kokius? Gal ką nors netradicinio persiveži prisiminimui?

Pamenu, kai pradėjau keliauti, pirkdavau lauktuves namiškiams ir draugams, artimiesiems. Darydavau sąrašą, atostogų metu mąstydavau, kam ką nupirkti, išskirdavau vietos lagamine būtent lauktuvėms. Dabar, kai laidų filmavimams teko skirti vos ne visą vasarą ir kiekvieną savaitę turėjau iškeliauti į užsienį, vežti lauktuves noras dingo – dažniausiai parvežu kokio vietinio gėrimo ar dėžę saldainių, kad pavaišinčiau visus po truputį, ir viskas. Iš netradicinių daiktų, tai sau parsivežu cukraus pakelių iš aplankyto miesto (šalies) kavinės – labai smagu sėdint namie draugams duoti išsirinkti cukraus pakelį prie arbatos ar kavos – visi smagiai apžiūrinėja, iš kokios šalies, kokio miesto tas cukraus pakelis yra (dažniausiai ant jų būna parašyta, kokia tai kavinė, kur ji yra).

REKLAMA

Kokie trys dalykai, tavo manymu, labiausiai apkartina kelionę?

Man labai kelionę apkartina trys dalykai: bloga savijauta, blogas oras ir neteisingai pasirinkta kompanija kelionei.

Tikriausiai ne viena kelionių agentūra tave bandė prisivilioti. Kokį keisčiausią darbo pasiūlymą esi gavęs?

Taip, nemažai kelionių agentūrų parašo siūlydami būti jų pardavimų vadybininku, sėdėti biure ir pasakoti žmonėms apie viešbučius Turkijoje, Egipte, Graikijoje... Nepatinka man toks darbas, nenoriu kasdien vien biure sėdėti, todėl pasirinkau tokį darbą, kad galėčiau ir pats keliauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar yra universali taisyklė, kuria keliaudamas vadovaujasi Makalius?

Turiu tokią taisyklę, galbūt skirtą ne tik kelionėms – „VISKAS VISADA PRAEINA“. Guodžiu save ištikus bet kokiai bėdai, kad tikrai viskas praeis ir ateityje bus geriau.

Kiek laiko reikia Makaliui isširuošti į kelionę?

Pastaruoju metu, kai Makalius į kelionę ruošiasi kiekvieną savaitę ar net kas tris dienas, daiktus susikraunu kelionės išvakarėse – kadangi keliauju tik su rankiniu bagažu, skubiai pakraunu fotoaparatą, telefoną, įsimetu kompiuterį, drabužius, pasitikrinu dokumentus ir tai užtrunka maždaug valandą. Tiesa, drabužius vis dar padeda išsilyginti mama, be jos pagalbos kraudamasis bagažą neišsiverčiu.

REKLAMA

Kiekvienas doras keliautojas tikriausiai ne kartą nakvoja oro uoste ar parke, o kokiose netradicinėse vietose yra tekę apsistoti Makaliui?

Oro uostuose teko miegoti gal net ne kelis, o keliolika kartų. Tiesa, dažniausiai įsisukdavome kažkur ant kėdžių, o paskutinį kartą Barselonos oro uoste atvykę į jį nakvoti supratome, kad jame – vos kelios kėdžių eilės, ir visos užimtos. Teko miegoti ant grindų, pasitiesus paprasčiausią striukę.

Kitą kartą nesusiradus nakvynės Sicilijoje nusprendėme miegoti nuomotame automobilyje – pakilome aukštai į kalnus, radome apžvalgos aikštelę, nuo kurios atsiveria nuostabus vaizdas į dalį salos, ir visai neprastai išsimiegojome. Tiesa, buvo kovo mėnuo, teko kartkartėmis nubusti ir įjungti automobilyje šildymą.

Kokie artimiausi Makaliaus planai?

Artimiausi planai – baigti filmuoti šio sezono „Makaliaus kelionės“ televizijos laidas, atsigauti nuo patirtų įspūdžių, išvykti į mini atostogas Graikijoje rugsėjo mėnesį su draugų kompanija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų