REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokesčių inspektoriai vienoje Panevėžio krovinių gabenimo įmonių aptiko 3,5 tonos nelegalių degalų. Taip pat rastos dvi degalų pilstymo įrangos. Už tai įmonės vadovui gresia administracinė bauda, be to, reikės sumokėti akcizo mokestį.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, per reidą rasti degalai buvo supilstyti į šešiolika 200 litrų talpos metalinių statinių, o likusieji laikyti kanistruose.

REKLAMA

Degalus įmonė sandėliavo pramoniniame miesto rajone esančiame angare. Atvykusiems tikrinti specialistams susisiekti su įmonės vadovu nepavyko, su tikrintojais bendravusi įmonės buhalterė teigė, kad vadovas atostogauja. Specialistams pasiteiravus, ar įmonė turi degalų įsigijimo dokumentus, buhalterė neatsakė.

Degalų mėginiai perduoti Muitinės laboratorijai, kuri turės patvirtinti, ar tai tikrai dyzelinas ir iš kur jis atgabentas. Pirminiais duomenimis, degalai atsivežti iš Nepriklausomų valstybių sandraugos šalių. Įmonė kuro įsigijimo dokumentų neturėjo. Daugiau kaip 20 krovininių automobilių eksploatuojančios bei per kelias dešimtis darbuotojų turinčios įmonės vadovas vėliau aiškino, kad degalai esą buvo naudojami asmeninėms reikmėms.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Lietuvos teisės aktus transporto priemonių kuro bakuose iš trečiųjų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje buvo įvežti. Priešingu atveju, kai degalai perpilami į kitą talpyklą, už juos privalu mokėti akcizus. Be to, kuro savo asmeninėms reikmėms tenkinti įsigiję juridiniai asmenys privalo užregistruoti talpyklą mokesčių inspekcijoje, vesti kuro apskaitą bei turėti jo įsigijimo dokumentus.

Už naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimus įmonei gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 20 tūkst. litų. Įmonei už degalus taip pat bus paskaičiuotas akcizas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų