REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniečiams panorėjus, federacijai paliepus Šiaulių valdžia pusdieniui įkalino pusę pietinio rajono gyventojų. Specialistai siūlė dviračių lenktynes rengti ne tokiose apkrautose gatvėse, tačiau sportininkai užsispyrė per patį piką uždaryti visą Dainų rajoną. Tokiu būdu piktindami iš darbo namo negalėjusius grįžti dešimtis tūkstančių miestiečių sporto funkcionieriai supažindino su dviračių sportu.

REKLAMA
REKLAMA

„Karantino“ zona

Vakar nuo 15 iki 19 valandos visas Dainų rajonas, supamas Tilžės, Gegužių, Architektų ir J. Jablonskio gatvių buvo visiškai izoliuotas. Niekas, išskyrus specialųjį transportą, it karantino metu, negalėjo nei patekti į „miegamąjį“ Dainų rajoną, nei iš jo išvažiuoti.

REKLAMA

Visuomeninis transportas važiavo aplink rajoną, tad iš darbo grįžtantys miestiečiai privalėjo kulniuoti kelis kilometrus. Kadangi renginys sutapo su darbo pabaiga, ratuoti miestiečiai buvo priversti laukti, kol renginys pasibaigs ir iš sankryžų pasitrauks policijos patruliai.

Įkalinti net ligoniai

„Dar kartą Šiaulių miesto valdininkai „pasirūpino“ savo gyventojais. Klausimas: kaip pagal šią (transporto judėjimo) schemą 1000 šiauliečių nuo 15 iki 19 valandos galės įvažiuoti ir išvažiuoti iš  savo namų kiemų? Kalbu apie „Raudondvario“ gyventojus“, - redakcijai atsiųstame elektroniniame laiške piktinosi šiaulietis Saulius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulietis pasakoja vakar skambinęs į policiją ir klausęs, ar galės pagyvenusį žmogų apie 17 valandą nuvežti į ligoninę. „Atsakymas – niekaip. Viską derino Mindaugas iš Šiaulių savivaldybės Sporto skyriaus. Paskambinus Mindaugui jis sutinka, kad gyventojai negalės sugrįžti pas save į namus, bet siūlo kreiptis į „Dubysos“ sporto mokyklos direktorių Aivarą Strockį, kadangi jis yra atsakingas už šį renginį. Ponas Aivaras atsako, kad dviratininkų varžybos yra ženkliai svarbiau, nei tūkstančio šiauliečių interesai“, - rašo Saulius. Jis teigia išgirdęs atsakymą, kad nieko pakeisti jau nebegalima, nes dviratininkai jau išvažiavę iš Panevėžio. „Ir kam tokia valdžia reikalinga? Aš asmeniškai rinkau Šiaulių miesto valdžią, kad ji rūpintųsi manimi, o gaunasi, kad jai svarbiau dviratininkai, kurie „jau išvažiavo iš Panevėžio...“ - piktinasi rinkėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Informacija – nepasirūpino

Tai, kad buvo uždarytos gatvės, kuriose eismas – pats intensyviausias, pajuto ir kitų miesto rajonų gyventojai. Apie šešioliktą valandą automobilių kamštis driekėsi jau Aušros alėja. Susinervinę vairuotojai suko į šalutines gatveles, bandydami rasti geresnį kelią.

Dažnas skundėsi, jog informaciją apie pakeistą eismą Savivaldybė galėjo paskleisti anksčiau. Pavyzdžiui, tokia informacija Savivaldybės tinklalapyje pasirodė tik renginio išvakarėse – trečiadienį.

Tiesa, lenktynės buvo planuojamos jau seniai, tačiau informacija su miestiečiais apie planus nesidalyta.

REKLAMA

Pasirinko netinkamas gatves

Transporto specialistas, buvęs Šiaulių meras Kazimieras Šavinis stebisi sprendimu uždaryti gatves, kuriose eismas – intensyviausias visame mieste. Šį sprendimą vadina keistoku.

„Turėjo geriau pagalvoti, pasėdėti prie miesto plano, - sako šiuo metu pensijoje esantis specialistas. Visada, ką bedarytumei, turi užtikrinti, kad gyventojai patektų į savo namus“.

Miesto garbės piliečiu išrinkto K. Šavinio žodžiais, taip apribojus eismą problemų galėjo kilti ir specialiajam transportui, pavyzdžiui, greitosios pagalbos automobiliams laiku nuvykti pas ligonius.

REKLAMA

K. Šavinio manymu, lenktynėms buvo galima parinkti kitas gatves arba laiką, pavyzdžiui, - savaitgalį, kai eismas mieste ne toks intensyvus.

Sprendė vilniečiai

Tuo, kad ateityje organizuojant panašias lenktynes būtų galima pasirinkti ne piko valandas, įsitikinęs ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vincas Urbonavičius. Pareigūno nuomonė dvejopa. „Būtų geriau, kad taip nebūtų, bet tai yra ir svarbus renginys miestui. Panašios lenktynės Šiauliuose buvo prieš 23-ejus metus.

„Būtų geriau, jeigu renginys būtų organizuojamas prieš piko valandas arba po piko valandų – būtų mažiau sumaišties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Arūnas Adomaitis siūlė lenktynėms pasirinkti kitas miesto gatves, tačiau specialisto nuomonė liko neišgirsta. Esą organizatoriai siekė, kad pravažiuojančius dviratininkus pamatytų daugiau žmonių. Sprendimą priėmė vilniečiai, o Šiaulių valdžia kukliai sutiko.

„Dviračių federacija pasirinko tą trasą. Nepasitenkinimo, aišku, bus“, - sako renginį organizavęs sporto mokyklos direktorius A. Strockis. Jis pripažino, kad buvo siūlomi ir kiti variantai – toliau nuo centrinių miesto gatvių.

Mykolas DEIKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų