REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl naujo Kinijos naikintuvo panašumų su Rusijos lėktuvo prototipu pasigirdo kalbos, kad galbūt Maskva slapta padeda Pekinui karinėje srityje varžytis su galingiausiomis pasaulio valstybėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Žinovai tvirtina, kad Kinijos penktos kartos „J–20“ naikintuvas, kuris pirmą kartą pakilo sausio mėnesį stebint JAV gynybos sekretoriui, gali būti sukurtas pagal Rusijos „Mikoyan 1.44“ slaptąjį naikintuvą, kuris taip ir nebuvo pradėtas masiškai gaminti.

REKLAMA

Su Rusijos gynybos industrija ryšių turintis šaltinis informavo, kad dėl lėktuvų panašumų, atrodo, jog „Mikoyan“ technologija buvo perduota į Kinijos ginklų kūrėjų rankas. Anot šaltinio, neaišku, ar technologija perduota teisėtai. Analitikai teigia, kad Rusija, padėdama Kinijai, gali lengviau stebėti augančią savo kaimynės karinę galią.

Nepriklausomas analitikas Adilas Mukaševas, kurio specializacija – Rusijos ir Kinijos ryšiai, užsiminė, kad informacija galėjo būti parduota už pinigus.

Kinijos gynybos ministerija atsisakė komentuoti, o Rusijos jungtinė aviacijos korporacija neigia, kad Kinijai perduota bet kokia technologija ar projektas.

Pirmasis Kinijos naikintuvo „J-20“ skrydis:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų