REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė Europos arešto orderius trims įtariamiesiems Medininkų žudynių byloje, Rusijoje besislapstantiems buvusiems omonininkams Aleksandrui Ryžovui, Andrejui Laktionovui bei Česlavui Mlinykui.

REKLAMA
REKLAMA

Orderiai išduoti pagal tarptautinės teisės pažeidimą – draudžiamą elgesys su žmonėmis, kuris priskiriamas nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams.

REKLAMA

Nusikaltimams žmoniškumui netaikomas senaties terminas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę teismas patenkino prokurorų prašymą ir skyrė suėmimą A. Ryžovui, A. Laktionovui bei Č. Mlinykui.

Kol kas vienintelis Medininkų byloje už septynių Lietuvos pareigūnų nužudymą ir vieno sužalojimą iki gyvos galvos nuteistas Konstantinas Michailovas. Prokurorai sako sieksią, kad ir jis būtų pripažintas nusikaltęs žmoniškumui.

Prieš 20 metų, 1991-ųjų liepos 31-osios rytą, Medininkų muitinės poste buvo nužudyti septyni Lietuvos policijos ir muitinės pareigūnai, vienas pareigūnas sunkiai sužeistas.

REKLAMA
REKLAMA

Žudikai pasalūniškais šūviais nušovė Medininkų pasienio postą saugojusius muitininkus Antaną Musteikį ir Stanislovą Orlavičių, greitojo reagavimo rinktinės „Aras“ pareigūnus Algimantą Juozaką ir Mindaugą Balavaką, kelių policijos darbuotojus Juozą Janonį ir Algirdą Kazlauską. Po dviejų dienų ligoninėje mirė sunkiai sužeistas policininkas Ričardas Rabavičius.

Liko gyvas vienintelis šio žiauraus nusikaltimo liudininkas – Tomas Šernas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų