REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienį Vilniuje saugaus eismo akcijoje „Eurobasket 2011: prie vairo su 0 promilių“ dalyvavę krepšininkai neblaivių variuotojų nepagavo.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekimo ministerijos iniciatyva vykdomoje akcijoje dalyvavo policijos pareigūnai, krepšininkai Artūras Jomantas, Steponas Babrauskas, Mindaugas Katelynas ir Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA

Vairuotojų blaivumą tikrinę akcijos dalyviai netradiciškai priminė, kad ateinančio Europos krepšinio čempionato metu pakursčius aistras alkoholiu jokiu būdu nedera sėsti už vairo.

Vairuotojai kelyje, kaip ir krepšininkai aikštėje, turėtų elgtis pagal taisykles. Skatiname žmones, kurie švęs su alkoholiu, nelipti į automobilį ir nesėsti prie vairo. Tie žmonės, kurie tai matys, turėtų elgtis pilietiškai ir užkirsti tam kelią“, – komentavo E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, kaip rodo policijos vykdomi reidai, kiekvieną savaitgalį šalyje sulaikomi 300-400 neblaivių kelių eismo dalyvių. „Mastai didžiuliai. Tai problema ir ją reikia išgyvendinti. Neblaivus vairuotojas – ypač didelis pavojaus šalitinis ir sau ir kitiems“, – teigė jis.

Rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis Lietuvoje vyksiantį Europos krepšinio čempionatą vilčių čempionatu pavadinęs S. Babrauskas vylėsi, kad nebaivūs sirgaliai prie automobilio vairo nesės ir namo grįš taksi. „Būtų gerai, kad jie negadintų šventės Lietuvai ir svečiai negalvotų, kad mūsų tokia kultūra“, – sakė krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai aktuali problema. Didžioji dalis nelaimių kelyje įvyksta dėl alkoholio ir viršyto saugaus greičio. Visų pirma reikėtų patiems pagalvoti. Ir ne tik apie save, bet ir apie kitus eismo dalyvius, kurie gali nekaltai nukentėti. Kelyje nesame vieni“, – kalbėjo mielai prie akcijos prisidėjęs A. Jomantas.

„Alus ir krepšinis suderinami, gali mėgautis alumi ir žiūrėti krepšinį, tačiau paskui sėsti prie vairo nereikėtų. Gali sukelti problemų ne tik su, bet ir kitiems. Geros emocijos gali greitai pasibaigti. Kalbu ne tik apie policijos patrulį, bet ir medį ar stulpą...“, – įspėjo M. Katelynas.

REKLAMA

Visi krepšininkai prisipažino, kad greitį kelyje kartais viršija greitį ir buvo „įkliuvę“ policijai į nagus, tačiau neblaivūs prie vairo niekada nesėda.

Kaune penktadienį patruliuos „Žalgirio“ krepšininkai Tadas Klimavičius, Mindaugas Kuzminskas, Adas Juškevičius ir Artūras Milaknis, o rugpjūčio 22 d. Klaipėdoje – „Neptūno“ ekipos žaidėjai Martynas Mažeika, Evaldas Dainys, Mantas Ruikis, Simas Galdikas, Marius Runkauskas.

Atsisveikindami projekto ambasadoriai vairuotojams dovanos akcijos bukletą „Krepšinio fano blaivumo testas“ su lipduku „Vairuoju, kaip ir žaidžiu – tik pagal taisykles“. Visi vairuotojai taip pat bus raginami užsiregistruoti akcijos svetainėje www.saugukelyje.lt ir turės galimybę laimėti specialiai šiai akcijai pagamintus blaivaus rinktinės fano marškinėlius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų